ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα


Η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή 12/1 με συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και της ΔΟΥ Κέρκυρας. Η κινητοποίηση έγινε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ

Το πολυνομοσχέδιο, εκτός των άλλων μέτρων, περιλαμβάνει ουσιαστικά και την απαγόρευση των απεργιών, του τελευταίου όπλου στα χέρια των εργαζόμενων, με στόχο να επιβάλουν σε ολόκληρη τη χώρα σιγή νεκροταφείου, ώστε να έρθει η «ανάπτυξή» τους με ολοένα και νέες θυσίες για το λαό.

Στις ομιλίες που έγιναν, αναδείχθηκε ότι το μέτρο της απαγόρευσης -ουσιαστικά- των απεργιών δείχνει ξεκάθαρα πως όλα τα μέχρι σήμερα μέτρα είναι μόνιμα και πως προϋπόθεση της «ανάπτυξής» τους είναι το τσάκισμα της ζωής των εργαζομένων, του λαού συνολικά για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα, τα μεγάλα αφεντικά! Παράλληλα καταδικάστηκε η στάση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, καθώς και της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα των ταξικών δυνάμεων για προκήρυξη απεργίας, ακολουθώντας τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Η πορεία των εργαζόμενων κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, όπου και πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη.


Το ΠΑΜΕ διοργανώνει και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σαρόκου.