ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ενθουσίασε «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ... σε μία ώρα» στις Αργυράδες – Συνωστισμός το Σαββατοκύριακο - ΦΩΤΟ


Ενθουσίασε  «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ... σε μία ώρα» στις Αργυράδες – Συνωστισμός το Σαββατοκύριακο - ΦΩΤΟ
Η πρώτη από τις τρεις παραστάσεις του έργου «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ... σε μία ώρα» που παίχτηκε χθες, Παρασκευή 26/1 στο «Καββαδίειο» Πολιτιστικό Κέντρο Αργυράδων ενθουσίασε το κοινό. Ένα κοινό που έδειξε τον ενθουσιασμό του συμμετείχε με το δικό του τρόπο σε ένα δύσκολο έργο και βοήθησε τους ηθοποιούς να ξεπεράσουν το όποιο τράκ της πρεμιέρας και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας μια παράσταση υψηλού επιπέδου. Άλλωστε ο σκηνοθέτης Σ. Γιαννούλης και οι ηθοποιοί μας έχουν συνηθίσει σε παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι το κεκτημένο της μεγάλης προσπάθειας των ίδιων, αλλά και όσων εδώ και χρόνια έχουν τη θετική τους συνεισφορά στην ιστορική πορεία του θεατρικού τμήματος του ΠΣΑ.

Σε λίγες ώρες θα αρχίσει η παράσταση του Σαββάτου. Όλα δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο 27-28/1 και το επόμενο 3-3/2 θα υπάρξει … συνωστισμός θεατών για να παρακολουθήσουν την αξιόλογη κωμωδία και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των συντελεστών.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σωτήρης Γιαννούλης, Ντέμης Καββαδίας, Αλέκος Κυνηγόπουλος, Ηλίας Λουμάκης, Έλσα Σαμοίλη, Βαρβάρα Σβδαγιάν.
Σκηνικά: Νίκος Καλούδης, Μουσική: Σάκης Καββαδίας
 Είσοδος: 6 ευρώ. Ώρα 20:30. Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6948084655


Δυο λόγια για το έργο - Μια κωμωδία με τα έργα του Σαίξπηρ

Το έργο γράφηκε από τρεις Άγγλους, τον Λονγκ, τον Σίνγκερ και τον Μπόργκενσον, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Οι Άγγλοι συγγραφείς του έργου, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά στα μαθητικά θρανία μελετώντας Σαίξπηρ, και, αφού μετά από αλλεπάλληλες απεγνωσμένες προσπάθειες να πιάσουν τη βάση στο μάθημα της αγγλικής λογοτεχνίας, κατάφεραν να τελειώσουν επιτέλους το σχολείο στα 41 τους, αποφάσισαν να συμπτύξουν όλα τα έργα του Σαίξπηρ σε ένα μόνο κείμενο, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι άδικα τόσα χρόνια οι καθηγητές τους στο σχολείο τους άφηναν στην ίδια τάξη! «Η συντομία είναι η σοφία της ψυχής», γράφει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ. Ακολουθώντας λοιπόν το πνεύμα αυτής της φράσης, οι τρεις συγγραφείς συνόψισαν 37 έργα και 14 σονέτα του Σαίξπηρ. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά κατορθωτό όπως αποδεικνύεται. Όλα, λοιπόν, τα έργα του Σαίξπηρ σε μια ώρα.