ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η κοπή της πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων - ΦΩΤΟΚυριακή 14-1-18, βρεθήκαμε στη κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αργυράδων για άλλη μια χρονιά. Παρουσία επίσημων προσκεκλημένων και με το  όμορφο θεατράκι του συλλόγου  γεμάτο από χωριανούς. Ο Παπά  Αριστείδης   ευλόγησε και έκοψε τη πίτα και έτσι άρχισε μια όμορφη βραδιά που έκλεισε με χορό και τραγούδι  από την παιδική χορωδία. 


Ακολούθως  μίλησε ο αντιδήμαρχος τουρισμού,  Βασίλης Καββαδίας,   ευχόμενος  το καλύτερο στον καθένα για το νέο χρόνο. Ο Αντιδήμαρχος Αλέκος  Ασπιώτης ευχήθηκε   και ο ίδιος καλή χρονιά και  ζήτησε από τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από τον σύλλογο για το καλό του τόπου. 

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο έργο που  θα  ανεβάσει ο Σύλλογος  σε λίγες μέρες, με σκηνοθέτη το Σωτήρη Γιαννούλη.  Πρόκειται  για ένα έργο,  παρωδία , βασισμένη πάνω στο σύνολο των έργων του  Σαίξπηρ, του μεγάλου άγγλου δραματουργού,   που καταφέρνει το κλάμα να το μετατρέψει σε τρανταχτό γέλιο. Θα παίξουν, ο Κώστας Καββαδίας (Ντέμης), ο Ηλίας Λουμάκης,  η Βαρβάρα  Σεφταγιάν,  η Έλσα  Σαμοΐλη  και ο Αλέκος    Κυνηγόπουλος.   Τα σκηνικά είναι του Νικόλα Καλούδη.

Ο Φάνης Καββαδίας αφού ευχήθηκε και εκείνος με τη σειρά του,  μίλησε  για το έργο που έχει προσφέρει στο Πολιτιστικό Σύλλογο ο Γιώργος Καββαδίας.


Πολλά μπορεί να πει κανείς για την προσφορά του  Γιώργου Καββαδία στον πολιτισμό του τόπου. Ένα από τα κύρια μαζί με τα άλλα,  είναι πως το ιστορικό σχολείο βρίσκεται ακόμη στη θέση του από τον αγώνα  των περισσοτέρων χωριανών στον οποίο εκείνος  ήταν μπροστάρης. Ακλόνητο,  πιο γερό από ποτέ με ελάχιστα χρήματα από ότι θα χρειαζόταν να χτιστεί ένα καινούργιο κτήριο που θα το αντικαθιστούσε.

 Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει το  Γιώργη Καββαδία είναι τα βραβεία και οι έπαινοι που έχει φέρει στο χωριό από θεατρικούς διαγωνισμούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.  Να είναι καλά να τον χαιρόμαστε και να χαιρόμαστε επίσης  τα έργα των ανθρώπων που διδάχτηκαν από αυτόν.  Την εκδήλωση έκλεισαν  τα παιδάκια της χορωδίας. Τραγούδησαν και χόρεψαν και λάμπρυναν  με ομορφιά το θέατρο.  Ωστόσο  θα  έπρεπε να είναι παρών περισσότερα.  Οι παλαιότεροι ούτε στο όνειρό μας δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε πως  κάποτε θα ερχόταν εποχή που θα μπορούσαν τα παιδιά   να διδάσκονται  όλα αυτά που διδάσκονται. Κίνηση, ορθοφωνία, χορό, ηθοποιία. Εφόδια που θα τα ακολουθούν όλη τους τη ζωή. Όλα αυτά βέβαια είναι φορτία πάνω σε τόσα που έχουν φορτωθεί. Είναι όμως χρήσιμα και για το λόγο που δεν αφήνουν να φορτωθούν  επικίνδυνα παιγνίδια που έχουν κυριαρχήσει στη νεολαία μας.  Η δασκάλα τους είναι η  υψίφωνος κυρία Έλλη Καρύδη . Κερκυραία με σπουδές στο μουσικό τμήμα του Ιονίου  Πανεπιστημίου.  Πολλά θα  μπορέσουν να μάθουν τα παιδιά από τη κυρία Καρύδη με τη σοβαρή και επαγγελματική διδασκαλία της. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


Κ.Γ. Καλούδης