ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Την τακτική και το «όψιμο ενδιαφέρον» Κ. Νικολούζου – Κ. Παυλίδη καταγγέλλει ο Σύλλογος Τεμπλονίου
Την τακτική και το «όψιμο ενδιαφέρον» Κ. Νικολούζου – Κ. Παυλίδη καταγγέλλει ο Σύλλογος Τεμπλονίου

Την Κυριακή 14/1 συνεδρίασε το ΔΣ του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου. Στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου καταγγέλλει μεταξύ άλλων «την τακτική που ακολουθούν  ο Δήμαρχος Κερκυραίων, Κ. Νικολούζος, και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παυλίδης, εκφράζοντας το όψιμο ενδιαφέρον τους και την δήθεν αγωνία τους για την άθλια κατάσταση των άθαφτων σκουπιδιών και των δεμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στη χωματερή Τεμπλονίου»,
Αναλυτικά το ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου :

«Καταγγέλλουμε την τακτική που ακολουθούν, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις τους, ο Δήμαρχος Κερκυραίων, Κ. Νικολούζος, και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παυλίδης, εκφράζοντας το όψιμο ενδιαφέρον τους και την δήθεν αγωνία τους για την άθλια κατάσταση των άθαφτων σκουπιδιών και των δεμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στη χωματερή Τεμπλονίου, με μοναδικό στόχο να δρομολογήσουν το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης-Νότιας Κέρκυρας ως την ύστατη και μοναδική λύση.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες μεθόδους κοινωνικού αυτοματισμού, που μοναδικό στόχο έχουν την διάσπαση της τοπικής κοινωνίας και τον αποπροσανατολισμό από τη ρίζα του προβλήματος, μετατοπίζοντας το «κατηγορώ» σε κοινωνικές ομάδες ( Τεμπλονίου-Λευκίμμης) που λειτουργούν ως εξιλαστήρια θύματα.

Εμμένουμε στην πάγια θέση μας για αλλαγή χωροθέτησης της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί, καθότι η περιοχή Τεμπλονίου έχει πλέον κορεστεί, ενώ οδηγείτε καθημερινά σε σήψη, δεχόμενη τα σκουπίδια όλου του νησιού και των διαποντίων νήσων.

Ζητάμε από τον Δήμο:

α. το οριστικό κλείσιμο της χωματερής Τεμπλονίου, την παύση λειτουργίας της μεσοβέζικης λύσης του δεματοποιητή και την άμεση αποκατάστασή του χώρου.

β. την άμεση κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης ώστε να δοθεί μια σοβαρή λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια το νησί.

γ. την άμεση αλλαγή χωροθέτησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί κατόπιν σοβαρής περιβαλλοντικής μελέτης που θα υποδεικνύει τόπο κατάλληλο για τέτοια χρήση.

5) Καλούμε τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν την τακτική διάσπασης και αποπροσανατολισμού που ακολουθεί ο Δήμος Κέρκυρας, αδυνατώντας να βρει σοβαρή και επιστημονικά εμπεριστατωμένη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, και ενωμένοι να απαιτήσουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού το αυτονόητο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ στην σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας».