ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μπαράζ κινητοποιήσεων για τη διάταξη για τις απεργίες - Χωρίςπλοία, μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή


Μπαράζ κινητοποιήσεων για τη διάταξη για τις απεργίες - Χωρίς μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή

Χωρίς μετρό και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου λόγω της 24ωρης απεργίας εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην 24 απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το ίδιο ακριβώς και  η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (Ηλεκτροκίνητα Λεωφορεία Περιοχής Αθηνών Πειραιώς)

Σε 24ωρη απεργία θα πάρουν μέρος και οι γιατροί Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της Παρασκευής έως τις 24:00.

Παράλληλα σε στάση εργασίας (12-3 μεσημέρι) προχωρούν τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.Ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ οργανωνει οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Εξάλλου προβλήματα στα αεροδρόμια όλης της χώρας (χωρίς πτήσεις αεροσκαφών) θα παρουσιαστουν τη Δευτέρα από τις 12 εως τις 3 το μεσημερι λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Τι προβλέπει η διάταξη για τις Απεργίες

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, για την κήρυξη της απεργίας απαιτείται να είναι σύμφωνο το 50% των οικονομικά ενεργών μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως με τον ισχύοντα νόμο απαιτούνταν το 20%. Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».Έτσι, ενώ με το ισχύον καθεστώς απαιτούνταν η πλειοψηφία από το 1/3 (στην πρώτη Γενική Συνέλευση) μέχρι το 1/5 (στην τρίτη Γενική Συνέλευση) των τακτοποιημένων οικονομικά μελών, τώρα θα απαιτείται η πλειοψηφία από το 1/2 (50%).

ΠΗΓΗ: topontiki.gr