ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στην Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Α. Ξενόφος για το ξεπούλημα του λιμανιού – Πουλήσατε νησιά, πουλήσατε λιμάνια…


Στην Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Α. Ξενόφος για το ξεπούλημα του λιμανιού – Πουλήσατε νησιά, πουλήσατε λιμάνια…

Πουλήσατε νησιά – πουλήσατε λιμάνια
Πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τζογλάνια
Αυτό ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι περισσότεροι από τους σημερινούς ψηφοφόρους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΑ – ΑΝΕΛ, όταν ήταν αντιπολίτευση. Φαίνεται πως τα χρόνια της συγκυβέρνησης το ξέχασαν.
Πώς και για τι το θυμηθήκαμε. Με αφορμή την επίσκεψη στην Κέρκυρα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφου ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ κ. Στεφανή.
Ο κ. Ξενόφος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της  ert.gr, πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της καταγραφής της κατάστασής τους ενόψει της προοπτικής αξιοποίησης των εγκαταστάσεών τους
Σε δηλώσεις του, ο κ. Ξενόφος ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα λιμάνια που σχετίζονται με τη λειτουργία της Εγνατίας, δεν θα ιδιωτικοποιηθούν στο μοντέλο εκποίησης του Πειραιά αλλά – στο πλαίσιο των μνημονικών υποχρεώσεων – θα αναζητηθεί επενδυτής ο οποίος θα ενδιαφέρεται για την εκμετάλλευση χρήσης των λιμένων αυτών για περίοδο που δεν θα ξεπερνά τα 20 – 30 χρόνια.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Κ. Νικολούζο με τον οποίο συζήτησε την πορεία παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της πόλης από τον ΟΛΚΕ στο Δήμο, μια διαδικασία που φαίνεται να οδεύει προς ολοκλήρωση. Παράλληλα συζήτησαν και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με το καθεστώς λειτουργίας των μαγαζιών στο Καφέ Γυαλί, χωρίς να διευκρινιστεί ποιός θα είναι ο φορέας στην ευθύνη του οποίου θα υπάγονται.
Με άλλα λόγια, όπως καταλαβαίνετε από το παραπάνω ρεπορτάς ετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς το ξεπούλημα του λιμανιού της Κέρκυρας – μετά από το αεροδρόμιο και τον Ερημίτη. Και είναι κοινό μυστικό ότι το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει το ξεπούλημα για τον Ίσσο, τις Αλυκές Λευκίμης, τη λίμνη Κόλλα, το ψυχιατρείο Κέρκυρας και το Καστέλο Μιμπέλι. Είναι περιουσία του Κερκυραϊκού λαού και δεν ανέχεται ούτε το ξεπούλημα ούτε την καταστροφή τους.
Και φυσικά το πρόβλημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας αφορά όλον τον ελληνικό λαό.
 «Όλα για τους "επενδυτές"…
 όλα στο σφυρί!»
Αν είχε έναν τίτλο η πολιτική των τελευταίων μηνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυτός θα ήταν το «όλα για τους επενδυτές». Η προσέλκυση «επενδυτών» έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο το μότο των κυβερνητικών στελεχών, αφήνοντας είναι η αλήθεια άναυδους τους μαινόμενους φιλελεύθερους του Μητσοτάκη. Επιβάλλοντας μέσα από μια σαρωτική προπαγάνδα τις «αλήθειες» τους, που δεν είναι άλλες από τις ανάγκες των ίδιων κυρίαρχων κύκλων, παρουσιάζουν την προσέλκυση των επενδυτών ως τη μεγάλη λύση των προβλημάτων του λαού και του τόπου. Και έφτασαν στο σημείο να διαγκωνίζονται για το ποιος από τους δύο ικανοποιεί καλύτερα τις ακόρεστες ορέξεις των πιο αδίστακτων συμφερόντων που για τις ανάγκες τις προπαγάνδας τους φέρουν πάντα τον εξωραϊστικό τίτλο… επενδυτές!
Πίσω από αυτόν το τίτλο κρύβονται αρπαχτικά, όπως η Eldorado Gold στη Χαλκιδική, η γερμανική Fraport των αεροδρομίων ή η κοινοπραξία (με συμμετοχή και των συμφερόντων Λάτση) στην οποία παραχωρήθηκε το Ελληνικό.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ιστορία ενός επικού ξεπουλήματος που συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση  και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και που παρουσιάζεται ως ανάπτυξη, συμβάλλοντας ίσως στην πρόσκαιρη βελτίωση κάποιων δεικτών. Δείκτες που καμία σχέση δεν έχουν με τη ζωή και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων.


Στο ίδιο μήκος κύματος η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την εκποίηση και το προχώρημα του ξεπουλήματος όλων όσων δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Η χώρα έχει βγει στο σφυρί και κάθε ξεπούλημα πλέον της δημόσιας  περιουσίας παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ως νέο μεγάλο κατόρθωμα. Τα πλανητικά κοράκια έχουν βγει παγανιά για να αρπάξουν ό,τι μπορούν. Λιγνίτες, ΔΕΗ, τραίνα, λιμάνια… μέχρι και νησιά πουλιούνται στη χώρα, αθόρυβα, σαν το ζεστό ψωμί! Ακόμα και νησιά της Ελλάδας πωλούνται σωρηδόν. Είναι τέτοιες οι τιμές μάλιστα που κάποιοι τα κάνουν δώρα…  όπως ο Ρονάλτο στον φίλο  μάνατζέρ του! Αναμφίβολα ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να ξελασπώσει το αστικό πολιτικό σύστημα, για να προχωρήσει τις πολιτικές εκείνες επιλογές που οι προηγούμενοι αποδείχθηκαν ανήμποροι να επιβάλουν.