ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Φημολογούνται νέες μεταγραφές βουλευτών


Φημολογούνται νέες μεταγραφές βουλευτών


Μουσικές καρέκλες! Το γνωστό παιδικό παιχνίδι παίζεται αυτή την περίοδο στο Κοινοβούλιο μια και οι μεταγραφές βουλευτών έχουν μπει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο – είτε για λόγους εντυπωσιασμού είτε για λόγους ουσίας.

Ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι μεταγραφές δυο ανεξάρτητων βουλευτών (πρώην της Ένωσης Κεντρώων και οι δυο), της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ και του Γιώργου Καρρά στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, φημολογούνται και επόμενες.
Η φημολογία φούντωσε – δεν θέλει και πολύ άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις – από το βράδυ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα προς επισφράγιση της τρίτης αξιολόγησης, όταν δυο βουλευτές, οι Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας από την Ένωση Κεντρώων, απουσίασαν από τη διαδικασία.

Κάπως έτσι, με δεδομένη τη στάση της Μεγαλοοικονόμου το ίδιο βράδυ, άρχισαν αμέσως να γεννιούνται συνειρμοί για ενδεχόμενες εξελίξεις στη διάρθρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων και, κυρίως, των βουλευτών που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία. Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί ότι η δεξαμενή των ανεξάρτητων είναι μεγάλη (επτά βουλευτές) και αναζητούνται οι επόμενες μεταγραφές…

Ο βουλευτής Σερρών της Ένωσης Κεντρώων Αν. Μεγαλομύστακας, πάντως, σε δήλωσή του τόνισε πως η σχέση του με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη παραμένει αρραγής. «Διαψεύδω κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που διακινούνται από διάφορα ΜMΕ περί δήθεν προσάρτησής μου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αναφερόμενα είναι ψευδή, ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Μένω πιστός στις ιδέες και τις αξίες με τις οποίες εισήλθα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η σχέση μου με την Ένωση Κεντρώων παραμένει αρραγής», τόνισε.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης διέψευσε τυχόν «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Δανέλλης υποστήριξε πως «από εμένα δεν υπάρχει φλερτ, εγώ προσπαθώ να είμαι συνεπής σε αυτά που πιστεύω».

Αναφερόμενος στην απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε πως «έκανα μια επιλογή που μου επέβαλλε η συνείδησή μου. Απείχα από την ψηφοφορία, νομίζω ότι δεν είχα καλύτερη επιλογή ώστε αφενός να σταθώ συνεπής στις απόψεις μου και να είμαι και υπεύθυνος απέναντι στο κόμμα μου και στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής. Αν ήμουν παρών, θα ψήφιζα “ναι” στο συγκεκριμένο άρθρο, στο εμβληματικό άρθρο του νομοσχεδίου για τις απεργίες».

ΜΙΧAΛΗΣ ΧΑΡΙAΤΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2004 στις 18-01-2018