ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνάντηση του Δημάρχου Παξών με Π. Σκουρλέτη για σκουπίδια και νερό


Συνάντηση του Δημάρχου Παξών με Π. Σκουρλέτη για σκουπίδια και νερό

Ο Υπουργός Εσωτερικών,Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, με τον Δήμαρχο Παξών,Σπύρο Βλαχόπουλο και τον Αντιδήμαρχο,Γιώργο Λύχνο, παρουσία του βουλευτή Νομού Κέρκυρας,Κωνσταντίνου Παυλίδη.

Στη συνάντηση, ο υπουργός ενημερώθηκε για την ανάγκη διασφάλισης της υδροδότησης των Αντιπαξών, οι οποίοι στερούνται δικτύου, μέσω ενός έργου που περιλαμβάνει μικρή μονάδα αφαλάτωσης, δίκτυο και δεξαμενές. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα προσωπικού, όπου εξετάστηκαν οι επιλογές του δήμου μέσα στις δεδομένες συνθήκες, αλλά και ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού. Τέθηκε επίσης το θέμα της ενίσχυσης του δήμου προκειμένου να υλοποιήσει έργα αποκατάστασης ζημιών που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί το συντομότερο το αίτημα ενίσχυσης για την αποκατάσταση ζημιών. Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε σχέση με τις δυνατότητες που εξετάζονται για την ικανή υποστήριξη των ΟΤΑ με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.


Τέλος, παρουσιάστηκαν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν άμεσα και προβλέπουν απλές και σύντομες διαδικασίες για στοχευμένες δράσεις, μεταξύ άλλων για προμήθεια μηχανημάτων έργου, για την κατασκευή Παιδικών Χαρών, για έργα στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης, αγροτική οδοποιία και ανέγερση δημοτικών κτηρίων. 
Η ζωή θα δείξει αν οι υποσχέσεις υλοποιηθούν με τα αναγκαία έργα για το νησί, γιατί από υποσχέσεις έχουν χορτάσει οι Παξινοί!