ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πρωτοπαίχτηκε στην Κέρκυρα η όπερα Fior di Maria το 1868 - Η νέα προσέγγιση 150 χρόνια μετά από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα ΑθηνώνΠρωτοπαίχτηκε στην Κέρκυρα η όπερα Fior di Maria - Η νέα εκδοχή από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

150 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση, μια σπουδαία όπερα σε τέσσερις πράξεις, με συναυλιακή παρουσίαση, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Τη διεύθυνση έχει ο Βύρων Φιδετζής


Μια νέα προσέγγιση στην επτανησιακή όπερα του 19ου αιώνα πραγματοποιεί η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στη νέα της συναυλία στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Τη φορά αυτή θα παρουσιάσει ένα ακόμη σημαντικό Ελληνικό έργο, την όπερα του μεγάλου ζακυνθινού βάρδου, Παύλου Καρρέρ, Fior di Maria.

Η σχεδόν άγνωστη όπερα Fior di Maria γράφτηκε το 1867 και βασίστηκε πάνω στο πολύ γνωστό στην εποχή του κοινωνικό μυθιστόρημα του Εugene Sue «Τα μυστήρια των Παρισίων» (1842/43), γνωστό και στον ελληνικό κόσμο απ’ τη μετάφραση του Ιωάννη Ισιδωρίδου Σκυλίσση (α’ έκδοση με τίτλο: Παρισίων Απόκρυφα, Σμύρνη 1845). Το έργο διαδραματίζεται στο Παρίσι του 1838.

Ο εκτοπισμός των Εβραίων από τα Ιωάννινα, 25η Μαρτίου 1944 ©Wetzel, Bundesarchiv
Αφιέρωμα στο Εβραϊκό Oλοκαύτωμα από την Εθνική Βιβλιοθήκη (στο νέο της κτίριο)
Πατήστε εδώ
Ο Παύλος Καρρέρ ήταν ένας από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες όπερας του 19ου αιώνα. Σταδιοδρόμησε για μία περίπου δεκαετία στο Μιλάνο και άλλες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, είχε όμως την «ατυχία» να συμπέσει χρονικά με την άνοδο του μεγάλου Βέρντι κι έτσι δεν μπόρεσε η μουσική του να έχει τη διεθνή αναγνώριση που θα της άξιζε.

Η όπερα Fior di Maria γράφτηκε το 1867 και παίχτηκε μόνο για μια φορά, το 1868 στην Κέρκυρα. Από τότε δεν εκτελέστηκε ποτέ ξανά και είναι το μοναδικό έργο του συνθέτη του οποίου φαίνεται ότι η παρτιτούρα χάθηκε οριστικά.

Ο Βύρων Φιδετζής ενορχήστρωσε το έργο εξ ολοκλήρου από την αρχή το 2015 και η νέα αυτή ενορχήστρωση παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τη Φιλαρμόνια, 150 χρόνια μετά την μοναδική ως τώρα εκτέλεση του έργου.

Eptanisiaki_small
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένη τιμή: 8 ευρώ.

Το μειωμένο εισιτήριο αφορά Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας)/ Κάτοχοι κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)/ ΑμΕΑ/ Ανω των 65, ομάδες άνω των δέκα (10) ατόμων.

Εισιτήρια προπωλούνται

α) με πιστωτική κάρτα καλώντας στο 2103418579 από Δευ-Παρ 11.00-14.00

β) στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και

γ) στα ταμεία του Ιδρύματος μία ώρα πριν από την παράσταση

δ) Στα Εκδοτήρια της Ticket Services / Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) / Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα και Τετάρτη 09:00-17:00,

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 09:00-20:00 – Σάββατο 10:00-14:00

ε) Στα καταστήματα Forthnet

στ) στο τουριστικό γραφείο Seretis travel, Πανεπιστημίου 61.