ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Όταν ξεπουλούσαν δεν ήξεραν (;) - Τώρα παραπέμπουν τη Fraport σε διαιτησία


Όταν ξεπουλούσαν δεν ήξεραν (;) - Τώρα παραπέμπουν τη Fraport σε διαιτησία

Όταν ξεπουλούσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα 14 αεροδρόμια στη Fraport δεν ήξερε ότι είναι αρπακτρικά. Τώρα το κατάλαβε και τους παραπέμπει σε διαιτησία;

Χαρακτηριστικό το παρακάτω ρεπορτάζ της alphafreepress.gr
Σε διαιτησία παραπέμπει τη Fraport το ελληνικό δημόσιο.

Ειδικότερα, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής σε Διαιτησία στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου κατά της Fraport που ελέγχει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια- Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανίων, Κεφαλονιά, Ζακύνθος, Ακτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθος.

Με πρόσφατη απόφασή του, το υπουργείο Υποδομών προχώρησε στη δέσμευση πίστωσης ποσού 9.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης για πληρωμή προκαταβολής για την κατάθεση Αιτήσεως Υπαγωγής σε Διαιτησία.

Με τον τρόπο αυτό, το δημόσιο επιχειρεί να προσβάλει την απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία έχει επιδικάσει αποζημίωση ύψους 27,5 εκατ. στην εταιρεία, επειδή η τελευταία παρέλαβε τα αεροδρόμια με εκτεταμένες φθορές.

Η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου αναμένεται να εκδοθεί το νωρίτερο στα τέλη του 2018.