ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Β. Πετρόγιαννης: «Έχουμε 8 τελικούς για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας»


Β. Πετρόγιαννης: «Έχουμε 8 τελικούς για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας»

Ο Βασίλης Πετρόγιαννης, ο αρχηγός του Κρόνου την τελευταία τριετία, από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε η Κέρκυρα. Με τον ΚΡΟΝΟ έχει συνδέσει τρία περίπου χρόνια από το 2006 μέχρι το 2008 γνωρίζοντας μεγάλες επιτυχίες κύπελλο, Super Cup και στην Τρίτη θέση του Ομίλου στη Δ’ Εθνική.
Στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού … δέθηκε στο κατάρτι σαν τον Οδυσσέα για να μην παρασυρθεί από τις Σειρήνες των μεταγραφών. Έτσι η σημαία παρέμεινε στον … ιστό της. Το ήθος και η αξία του είναι αναμφισβήτητη  και αυτό τον έχει κάνει και αγαπητό και σεβαστό σε όλο το ποδοσφαιρικό στερέωμα του νησιού.


Άλλωστε στην πλούσια καριέρα μέχρι τα σαλόνια της Β’ Εθνικής με τον ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ έχει συνηθίσει να είναι συλλέκτης τίτλων

.
«Πρωταγωνιστής επιτυχιών και τίτλων» στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα. Την τελευταία τριετία με τον Κρόνο είχε πολύτιμη συμβολή στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 2016, στην πορεία μέχρι τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας και στην κατάκτηση του SUPER CUP.
Έχει δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό «Αρχηγός – Λυτρωτής». Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρυσι σε τρεις αγώνες που η ομάδα κινδύνευε με απώλειες βαθμών με δικά του γκολ στην εκπνοή έδωσε πολύτιμες νίκες Θιναλιακό – Μπενίτσες  -Κάβο). Φέτος πέτυχε το «χρυσό» δεύτερο γκολ στον ΟΦΑΜ. Στις Νυμφές ισοφάρισε σε 1 – 1. Το ίδιο και στους Παξούς,


Μιλήσαμε μαζί του για τον Κρόνο που σήμερα βρίσκεται στην κορυφή και φιλοδοξεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ανέβει στα σαλόνια της Γ΄ Εθνικής.

Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;
Η μέχρι τάρα πορεία της ομάδας είναι πολύ καλή, αφού σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με πολλές καλές ομάδες είμαστε πρώτοι με διαφορά τεσσάρων βαθμών. Θα μπορούσαμε βέβαια και καλύτερα. Πολύ περισσότερο μας πλήγωσε ο αποκλεισμός στο κύπελλο. Όμως είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα να πετύχει τον βασικό στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μας απομένουν οκτώ τελικοί που πρέπει να τους κερδίσουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να εκπληρώσουμε το επιτακτικό μας καθήκον και να το αφιερώσουμε πρώτα από όλα στο Πρόεδρό μας Γιάννη Καραϊσαρλή, στα μέλη της Διοίκησης και στον υπέροχο κόσμο του Κρόνου. Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ από την αρχή. Με τη συμπαράστασή του ανεβαίνει η ψυχολογία μας.


Πού οφείλεται αυτή η επιτυχημένη πορεία, ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Έχουμε μια καλή Διοίκηση με έναν πρόεδρο εξαιρετικό που μας παρέχει τα πάντα και κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ομάδα. Με τον προπονητή δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά στην προπόνηση. Έχουμε το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία και αυτή η ποιότητα βγαίνει. Ο πρόεδρος και η Διοίκηση κράτησαν τον βασικό κορμό των ποδοσφαιριστών και έκαναν προσθήκες με πολύ καλούς παίκτες.


Πώς είναι το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών με δεδομένο ότι υπάρχει συνωστισμός πολλών και καλών παικτών;
Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, οικογενειακό και σε αυτό έχει παίξει με γάλο ρόλο ο πρόεδρος. Τρία χρόνια ο κορμός είναι ο ίδιος. Πλαισιώθηκε με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες. Μπαίνει πάνω από όλα η ομάδα, τα δίνουμε όλα για τη νίκη και για να είμαστε ευχαριστημένοι.
Πώς βλέπεις το μέλλον της ομάδας;


Θεωρώ ότι πρώτα με το καλό να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και είναι σίγουρο ότι η ομάδα εκτός από παρόν έχει και μέλλον. Ο πρόεδρος και η Διοίκηση ξέρουν να σχεδιάζουν. Το πλάνο τριετίας για άνοδο στη Γ΄ Εθνική φαίνεται να υλοποιείται. Στόχος είναι να ανέβει η ομάδα και να έχει διάρκεια.