ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο για τα απορρίμματα στις 9 Μάρτη


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο για τα απορρίμματα στις 9 Μάρτη

Πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο για τα απορρίμματα, με συνθήματα, «Έξω οι ιδιώτες και τα συμφέροντα τους» και «να πληρώσει τώρα το κράτος για τον λαό» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μάρτη.

Η απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια σύσκεψης, που συγκάλεσε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με την παρουσία εκπροσώπων δεκάδων λαϊκών φορέων της Κέρκυρας (εργατοϋπαλληλικών σωματείων, πολιτιστικών, αγροτικών, επαγγελματικών, γονεϊκών συλλόγων - κινημάτων και κοινοτήτων).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, «στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε απ’ όλους η ανάγκη ενοποίησης του αγώνα για τη διεκδίκηση της επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων και η ενεργοποίηση ολόκληρου του κερκυραϊκού λαού για ένα ζήτημα που συνδέεται άρρηκτα με όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, αφού η διαχείριση των απορριμμάτων εντάσσεται απ' τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση στην πολιτική εξυπηρέτησης των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».

Αναφέρει επίσης ότι αποφασίστηκε το ακόλουθο πλαίσιο αιτημάτων:

Κεντρικός εθνικός σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Να ανατεθεί σε δημόσιο πανεπιστήμιο την μελέτη νέας χωροθέτησης της εγκατάστασης της ολοκληρωμένης διαχείρισης (εργοστάσιο - ΧΥΤΥ - ανακύκλωση).

Να διατεθούν όλα τα απαραίτητα υλικά και να ενεργοποιηθεί με ενημέρωση και κίνητρα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να εξοικονομηθεί ανακυκλώσιμη ύλη.

Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στην διαχείριση απορριμμάτων με σταθερή εργασία, τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας-επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών.

Να κλείσουν, να αποκαταστήσουν τον ΧΥΤΑ Τεμπλονιού και να αποκλείσουν την λειτουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Έως την κατασκευή του εργοστασίου και του ΧΥΤΥ να μεταφερθούν τα υπόλοιπα, από την ανακύκλωση απορρίμματα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους σε νόμιμο αποδέκτη.

Να απαγορευτεί η συμμετοχή των ιδιωτών από όλα τα στάδια (συλλογή, μεταφορά, ανακύκλωση) της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Άμεση απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους για το κατάντημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος, καλούνται όλοι οι λαϊκοί φορείς της Κέρκυρας, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν με τις αποφάσεις τους, την συμμετοχή και την συμβολή τους στην οργάνωση, το πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο.