ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Καταγγέλλει την εργοδοτική πλειοψηφία στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου ΚέρκυραςΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καταγγέλλει την εργοδοτική πλειοψηφία στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΚΚ) με στόχο τον αποκλεισμό των δύο μεγαλύτερων σωματείων του νησιού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, από τις εργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΕΚΚ στις 7 Μάρτη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Και τα δύο σωματεία συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση το Κερκυραϊκός Σύνδεσμος επισημαίνει πως «ο εκφυλισμός που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με ευθύνη των δυνάμεων που συγκροτούν την πλειοψηφία στο ΔΣ του, πρέπει να σταματήσει με τη δύναμη της παρέμβασης των εργαζομένων όλων των κλάδων.

Καλούμε τα Σωματεία που είναι στη δύναμη του ΕΚΚ, κάθε τίμιο συνδικαλιστή άσχετα με το αν συμφωνεί ή όχι με το ΠΑΜΕ και το πλαίσιό του, να πάρει θέση απέναντι στο νέο βήμα κατρακύλας που κάνει η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΚ και να απαιτήσει:

Ολες οι διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΕΚΚ να γίνουν με τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους, χωρίς αποκλεισμούς και άλλα τερτίπια.
Ολες οι Διοικήσεις των Σωματείων που είναι στη δύναμη του ΕΚΚ να έχουν πριν τη διεξαγωγή της ΓΣ τον κατάλογο των αντιπροσώπων που αποτελούν το Σώμα της ΓΣ.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του νησιού σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. (...) Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλο αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας, αποτελούν το δεξί χέρι των αφεντικών. Είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία».

902.gr