ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Καταγγελία της Επιτροπής πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας


Η Καταγγελία της Επιτροπής πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ μας καταγγέλλει την κατάφωρη καταστρατήγηση της ομόφωνης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Κέρκυρας ... για την σύσταση Αντιπροσωπείας με αντικείμενο την προετοιμασία και προώθηση όλων των δεδομένων που απαιτούνται, για την προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων σε πλησιέστερο νόμιμοι αποδέκτη. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την μονομερή και πλημμελή ενημέρωση των εμπλεκόμενων υπουργών κατά την προγραμματισμένη στις 28-02-2018 συνάντηση, με ορατό κίνδυνο την απόρριψη του ζωτικής σημασίας αιτήματος προσωρινής μεταφοράς των αποβλήτων.

Ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δηλώνουμε ότι θα παρευρεθούμε στην παραπάνω συνάντηση όχι ως μέλος της υπονομευθείσας αντιπροσωπείας, αλλά ως αυτόνομη και ανεξάρτητη φωνή, προκειμένου :

Α) Να καταγγείλουμε τις κατά συρροήν διαχρονικές μεθοδεύσεις και παραβιάσεις του Σχεδιασμού εις βάρος, κυρίως, του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης, οι οποίες οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο και

Β) Να προβάλλουμε προφορικά και γραπτά τις θέσεις μας με σκοπό να συμβάλλουμε θετικά στη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων, για το συλλογικό συμφέρον της Κέρκυρας και των άμεσα θιγόμενων τοπικών κοινωνιών, για την αποτροπή της επερχόμενης ΚΡΙΣΗΣ και για την ορθή και συντονισμένη υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ.

Για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Γραμματέας, Αριστοτέλης Κοτινάς