ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σαββατοκύριακο στις Αργυράδες «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ… σε μία ώρα»! ΦΩΤΟΣαββατοκύριακο στις Αργυράδες «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ… σε μία ώρα»!
«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία σε τρεις παραστάσεις το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο (26 – 28/1) το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων στο Καββαδίειο Πολιτιστικό Κέντρο στις Αργυράδες.

Άλλωστε ο σκηνοθέτης Σ. Γιαννούλης και οι ηθοποιοί μας έχουν συνηθίσει σε παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι το κεκτημένο της μεγάλης προσπάθειας των ίδιων, αλλά και όσων εδώ και χρόνια έχουν τη θετική τους συνεισφορά στην ιστορική πορεία του θεατρικού τμήματος του ΠΣΑ.
Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο 03 και 04 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ. Ο ΠΣΑ έχει ζητήσει το Δημοτικό Θέατρο για μια παράσταση στην πόλη της Κέρκυρας και θα δοθεί μια ακόμη παράσταση το Πάσχα για τους απόδημους Αργυραδίτες.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σωτήρης Γιαννούλης, Ντέμης Καββαδίας, Αλέκος Κυνηγόπουλος, Ηλίας Λουμάκης, Έλσα Σαμοίλη, Βαρβάρα Σβδαγιάν.
Σκηνικά: Νίκος Καλούδης, Μουσική: Σάκης Καββαδίας
 Είσοδος: 6 ευρώ. Ώρα 20:30. Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6948084655


Δυο λόγια για το έργο - Μια κωμωδία με τα έργα του Σαίξπηρ


Το έργο γράφηκε από τρεις Άγγλους, τον Λονγκ, τον Σίνγκερ και τον Μπόργκενσον, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Οι Άγγλοι συγγραφείς του έργου, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά στα μαθητικά θρανία μελετώντας Σαίξπηρ, και, αφού μετά από αλλεπάλληλες απεγνωσμένες προσπάθειες να πιάσουν τη βάση στο μάθημα της αγγλικής λογοτεχνίας, κατάφεραν να τελειώσουν επιτέλους το σχολείο στα 41 τους, αποφάσισαν να συμπτύξουν όλα τα έργα του Σαίξπηρ σε ένα μόνο κείμενο, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι άδικα τόσα χρόνια οι καθηγητές τους στο σχολείο τους άφηναν στην ίδια τάξη! «Η συντομία είναι η σοφία της ψυχής», γράφει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ. Ακολουθώντας λοιπόν το πνεύμα αυτής της φράσης, οι τρεις συγγραφείς συνόψισαν 37 έργα και 14 σονέτα του Σαίξπηρ. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά κατορθωτό όπως αποδεικνύεται. Όλα, λοιπόν, τα έργα του Σαίξπηρ σε μια ώρα.