ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κάλεσμα βοήθειας για τον μικρό Ηλία Αργυροκαστρίτη.


Κάλεσμα βοήθειας για τον μικρό Ηλία Αργυροκαστρίτη.

Κάλεσμα Ζωής για τον μικρό Ηλία την Κυριακή 04/02 από τις 11 το πρωί έως τις 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεως της πρώην Νομαρχίας Κέρκυρας απευθύνει ο Φάρος Ζωής.


Στο σχετικό του κάλεσμα προς όλους, αναφέρει: ”Γνωρίζουμε που γίνεται η διαδικασία αναζήτησης ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ σε γρήγορους ρυθμούς αλλά επείγει η κατάσταση του μικρού για να βρεθεί συμβατός δότης καθώς στην αναζήτηση της παγκόσμιας τράπεζας μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί. Καλούμε όλους εσάς που είστε από 18 έως 45 ετών σε καλή κατάσταση υγείας να αφιερώσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας για να συμπληρώσετε το έντυπο και να γίνει η δειγματοληψία σάλιου.


Όπως έχουμε ξαναπεί, η αναζήτησή της συμβατότητας είναι χρονοβόρα. Από τη στιγμή που γίνεσαι εθελοντής, χρειάζεται το διάστημα περίπου 4 μηνών για να βγουν τα αποτελέσματά της και να γίνει η καταχώρηση στην παγκόσμια τράπεζα εθελοντών δοτών. Oταν αποφασίζεις να γίνεις εθελοντής, πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος ότι θα βοηθήσεις οποιονδήποτε ασθενή χρειαστεί μυελό.

Στην Κέρκυρα δεν μπορεί να γίνει τεστ συμβατότητας παρά μόνο σε Νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης. Εδώ αυξάνουμε τις πιθανότητες όταν ενημερωθεί η παγκόσμια τράπεζα δοτών και ίσως βρεθείτε συμβατός και με άλλον ασθενή. Ας μην περιμένουμε πάντα τελευταία στιγμή.

Ο μικρός Ηλίας 6 μηνών γεννημένος στην Αμερική από ομογενείς γονείς την Εβελυν και τον Αντώνη Αργυροκαστρίτη διαγνώστηκε με σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών”.