ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επιστολή των Κερκυραίων Ξενοδόχων προς Τσίπρα για τα σκουπίδια : Έντονη ανησυχία για διασυρμό της Κέρκυρας


Επιστολή των Κερκυραίων Ξενοδόχων προς Τσίπρα για τα σκουπίδια :  Έντονη ανησυχία για διασυρμό της Κέρκυρας


Με το φόβο να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και η Κέρκυρα να βρεθεί εν μέσω μιας νέα κρίσης σκουπιδιών, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας καταφεύγει στην παράκληση για άμεση παρέμβαση προς τον Πρωθυπουργό.

Η επιστολή:

 «Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κέρκυρας και οι εργαζόμενοι σε αυτές μοχθούν καθημερινά για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση με τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους, καθώς και για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει πλέον ολόκληρος ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας. Ο «τρόμος» αυτός, ο οποίος υπονομεύει τη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξή μας, πρέπει να τερματιστεί.

Εάν η Κέρκυρα γυρίσει σε καταστάσεις του 2015 και 2016, με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της, τότε θα έχουμε βάλει την οριστική ταφόπλακα στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χωράς. Είμαστε στο σημείο μηδέν.

Εμείς δεν είμαστε ειδικοί και αρμόδιοι να υποδείξουμε λύση. Η κυβέρνηση οφείλει με την τεχνογνωσία των στελεχών των αρμόδιων Υπουργείων και των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της, να βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή στην εξεύρεση άμεσης λύσης.

Σας καλούμε προσωπικά να κάνετε τα αδύνατα δυνατά, διότι η Κέρκυρα είναι ο ομφαλός της τουριστικής Ελλάδας.

Η υπερφορολόγηση, οι έκτακτες εισφορές και οι αναπαραγωγικές πρακτικές οδηγούν τις τοπικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε τέλμα, με κίνδυνο αφελληνισμού. Σκεφτείτε να ζητάμε από τους ήρωες επισκέπτες μας το νέο φόρο διαμονής, όταν θα φτάνουν στα ξενοδοχεία μας φέτος αφού θα έχουν διασχίσει διαδρομές με τόνους απορριμμάτων στο πλάι τους.

Ο κίνδυνος διασυρμού της εικόνας της Κέρκυρας και του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας είναι τεράστιος. Ζητούμε ως πολίτες και επιχειρήσεις να δοθεί εδώ και τώρα λύση».