ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ένωση Γονέων: Τα παιδιά δεν είναι «σκουπίδια» - Όχι στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείωνΈνωση Γονέων: Τα παιδιά δεν είναι «σκουπίδια» - Όχι στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Αγρού εκδήλωση συζήτησης που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας, για τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας.Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

-Νέος χωροταξικός σχεδιασμός σχολικών μονάδων-Προβλήματα με τις μεταβολές- κλείσιμο των σχολείων

-Προβλήματα με τις μεταφορές των μαθητών

-Το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

-Την πρόταση για την δημιουργία ΕΠΑΛ Β. Κέρκυρας.Ποιοι συμμετείχαν
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και κατέθεσαν τις θέσεις τους:Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κ. Γκούσης, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χ. Άνθης, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αθηναίος, ο αντιδήμαρχος παιδείας Β. Καββαδίας , ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Β. Καλούδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ.Χαραλάμπους (επικεφαλής ΛΑΣΥ) , Σ.Πελάης (ΛΑΣΥ), Δ.Μεταλληνός (Κερκυραίων Δήμος ), οι πρόεδροι κοινοτήτων Λιαπάδων , Σκριπερού και Καρουσάδων, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Μ. Ράπτη, ο διευθυντής του ειδικού γυμνασίου Π. Αμειρίδης , ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας κ. Μαρτζούκος, ο διευθυντής του γυμνασίου Αγρού κ. Κανταρέλης , ο εκπρόσωπος του πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Σ.Γκίκας ενώ επιστολή έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης.

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι σύλλογοι γονέων των σχολείων: Αγρού,Κασσιώπης, Καρουσάδων , Σκριπερού, Λιαπάδων , Αμφιπαγητών ,Πλάτωνα, Φαιάκων και πολλοί γονείς.Αφού αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση γύρω απ τα θέματα και κατατέθηκαν οι απόψεις απ όλες τις πλευρές αποφασίστηκε απ τους γονείς να προχωρήσουν σε νέες ενέργειες με τον συντονισμό της Ενωσης στην βάση του ψηφίσματος που εξέδωσαν και έχει ως ακολούθως.

Το ψήφισμα
‘’Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας με συγχώνευση ή κλείσιμο κάθε σχολικής μονάδας.Συμφωνούμε με την ίδρυση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων που θα καλύπτουν τις ανάγκες για μόρφωση των παιδιών μας και ζητάμε βελτίωση των ήδη υπάρχοντων εγκαταστάσεων.Σε ότι αφορά την εξαγγελία για ίδρυση ΕΠΑΛ Βορείου συγκροτήματος, διαφωνούμε με το κλείσιμο ενός σχολείου,όπως το Γυμνάσιο Καρουσάδων, αλλά και κάθε άλλου σχολείου και στο χώρο του την ίδρυση ΕΠΑΛ Βορρά για τους παρακάτω λόγους:

Η ίδρυση ΕΠΑΛ είναι πράγματι ένα σοβαρό θέμα που απαιτεί

Α)Την απαραίτητη επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση της ανάγκης για την δημιουργία του π.χ ‘’πλήθους μαθητών και ειδικότητες»

Β) Την ύπαρξη των απαραίτητων κτηριακών εγκαταστάσεων που κανένα από τα υπάρχοντα σχολικά συγκροτήματα δεν καλύπτει παρά μόνο σε ειδικότητες μη τεχνολογικού προσανατολισμού, δηλαδή τα καθιστούν θνησιγενή.

Γ) Την δυνατότητα κάλυψης όλης της τεχνικής υποδομής που απαιτείται για την σωστή του λειτουργία.

Δ) Την εξασφάλιση του απαραίτητου ειδικού διδακτικού προσωπικού.

Οποιαδήποτε νέα χωροταξική διάταξη δεν μπορεί παρά να βασιστεί σε αντίστοιχη – τεκμηριωμένη μελέτη – που να στοχεύσει στην αναβάθμιση του περιεχόμενου γνώσης.

Τα παιδιά δεν είναι «σκουπίδια» για να στοιβάζονται σε ακατάλληλους χώρους, χωρίς τις ανάλογες μελέτες. Οι μεταφορές των μαθητών δεν είναι μεταφορές «σκουπιδιών», όποτε περάσει το απορριμματοφόρο για να τα πάει αρκετά χιλιόμετρα μακρυά.

Απαιτούμε να μην γίνονται ηλεκτρονικές , οι εγγραφές των μαθητών. Ζητάμε πλήρη ικανοποίηση όλων των αναγκών που προκύπτουν από τα προβλήματα κτιριακών υποδομών , υλικοτεχνικής υποδομής και στελέχωσης με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες όλων των μαθημάτων που προβλέπεται απ τα αναλυτικά προγράμματα ‘’.