ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εξωραϊσμός της εκκλησίας της Παναγίας Λαμποβίτισσας στον Μαραθιά


Εξωραϊσμός της εκκλησίας της Παναγίας Λαμποβίτισσας στον Μαραθιά
Μεγάλη, συλλογική και εθελοντική προσπάθεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τους άλλους φορείς του Μαραθιά για τον εξωραϊσμό της ιστορικής εκκλησίας της Παναγίας της Λαμποβίτισσας.

Χωρίς οικονομικούς πόρους, αλλά με πολύ κόπο και συλλογική προσπάθεια κατάφεραν να επισκευάσουν και να εξωραϊσουν την εκκλησία που αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο όχι μόνο για το χωριό, αλλά και για ολόκληρο το νησί μας.

Να θυμίσουμε ότι για χάρη της Παναγίας της Λαμποβίτισσας γίνεται κάθε χρόνο  πανηγύρι στην μικρή πλατεία του χωριού στις 8 Σεπτεμβρίου. Αφιερωμένη στην Παναγία της Λαμποβίτισσας, είναι και μια γνωστή αγιογραφία. Η Παναγία, με χρυσό στέμμα, καθισμένη σε μαρμάρινο θρόνο, κρατεί τον Χριστό που ευλογεί. Αριστερά από το θρόνο, ο ζωγράφος Εμμανουήλ Τζάνες υπογράφει το έργο του. Η μορφή της Παναγίας είναι επηρεασμένη από ιταλικές παραστάσεις της Παναγίας στον τύπο της Madre della Consolazione, όμως ο Εμμανουήλ Τζάνες κατορθώνει να δημιουργήσει μια εξαιρετική, πρωτότυπη σύνθεση. Η επωνυμία της Παναγίας «Κυρία η Λαμποβίτισσα» αναφέρεται στη Mονή Λαμποβίτισσας στην Κέρκυρα, το νησί από όπου προέρχεται η εικόνα.


Οι φωτογραφίες από το FACEBOOK Μαραθιωτών δρώμενα αποτυπώνουν το σημαντικό έργο.