ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Παραλήπτης Άγνωστος» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας


«Παραλήπτης Άγνωστος» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Παραλήπτης Άγνωστος» της Kathrine Kressmann Taylor, τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο.Σημείωμα για την παράσταση

Το αριστούργημα της Kathrine Kressmann Taylor αγαπήθηκε από το κοινό και παίχτηκε για τρεις συνεχόμενες σεζόν (2014-16) στο Θέατρο «Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων» της Αθήνας.
Μέσα από την αλληλογραφία δύο αδελφικών φίλων, επιτυχημένων μεταναστών στην Αμερική, ο ένας εκ των οποίων αποφασίζει να επιστρέψει στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ‘30, το έργο αιχμαλωτίζει μια φιλία -και την ανθρωπότητα ολόκληρη- σε μια στιγμή ιστορικής μεταμόρφωσης.

Καθώς ο Χίτλερ αναρριχάται στην εξουσία, η σχέση των δύο φίλων φθίνει ανεπανόρθωτα και καταλήγει στην προδοσία.

Βασισμένη σε μια κλασική ιστορία εκδίκησης δομημένη με κινηματογραφικό σασπένς, η παράσταση διερευνά το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης σε περιόδους κρίσεων.

Γραμμένο το 1938, το αφήγημα δι’ αλληλογραφίας Address Unknown είναι, κατά το «New York Times Book Review», «το πιο αποτελεσματικό κατηγορώ εναντίον του ναζισμού που έχει γίνει ποτέ σε έργο μυθοπλασίας». Έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και έχει ανέβει σε κεντρικά θέατρα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. Στην Ελλάδα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής.

Συντελεστές

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου
Σκηνογραφία – video design: Μικαέλα Λιακατά
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Παίζουν: Αχιλλέας Βατρικάς, Χρήστος Χριστόπουλος

Εισιτήρια
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων: Κρατήσεις στα τηλ. 2661040136, 6979977869, 6973061114 Προπώληση εισιτηρίων στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου κατά τις ημέρες των παραστάσεων 7-9 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 10 ευρώ , Μειωμένο 6 ευρώ ( φοιτητές , άνεργοι, υπερήλικες, ατέλειες )