ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττιικής: να σώσουμε τη Λευκίμμη και το Τεμπλόνι από την καταστροφή


Με ψήφισμά που εξέδωσε κατά τη γενική του συνέλευση στις 11 Φεβρουάριου  αναφέρει:

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  ,   στη Γενική Συνέλευση των μελών του , σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2018,ώρα 11 π.μ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ  να καταγγείλει δημόσια και να καταδικάσει τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής Κέρκυρας , της Περιφερειακής Αρχής  Ιονίων Νήσων και της Ελληνικής  Κυβέρνησης  , που επιχειρούν από κοινού να λεηλατήσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των Λευκιμμιωτών , φορτώνοντας τώρα και τα σκουπίδια στον παράνομο και ακυρωμένο με σθεναρούς αγώνες ,   ΧΥΤΑ  ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ .     


Η Λευκίμμη και σήμερα  το 2018 , βιώνει στο έπακρον την Κρατική εγκατάλειψη.  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ τους αναγκαίους δρόμους και λιμάνια .  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  επάρκεια νερού και ασφαλές δίκτυο Υδρευσης και Αποχέτευσης. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ την αναγκαία φροντίδα Υγείας Πρόνοιας, κι ας ακριβοπληρώνουμε. 

 Για όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμη δεινά του τόπου μας , είναι εγκληματικές οι ευθύνες των Τοπικών Αρχών, των Περιφερειακών Αρχών  και των Κυβερνήσεων , που διαχειρίστηκαν την εξουσία .  ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ  για τα προβλήματα και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας .  ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ για τα κέρδη των  μεγάλων επιχειρήσεων .   

 Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι :
  -Επιβάλλεται να προβάλλουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα του θέματος της Διαχείρισης των Απορριμμάτων και να εναντιωθούμε σθεναρά στην παραχώρησή τους σε Ιδιώτες  για να προστατεύσουμε  πρωτ’ απ’ όλα  την ποιότητα της ζωής μας και να αποτρέψουμε  την παραπέρα οικονομική αφαίμαξη του πενιχρού  εισοδήματος  των Ανέργων , των Υποαπασχολουμένων , των φτωχών  Αγροτών , των Αυτοαπασχολουμένων, των Συνταξιούχων , των Μισθωτών .   

- Είμαστε αντίθετοι σε πρακτικές , που απομονώνουν τα προβλήματα από το γενικότερο πλαίσιο και σε καμιά περίπτωση δεν ξεχωρίζουμε  το μείζον θέμα  των σκουπιδιών  από τα υπόλοιπα προβλήματα της Τοπικής Κοινωνίας (Υδρευση , Αποχέτευση , Λιμάνια , Δρόμους , Σχολεία , Παιδεία ,Υγεία – Πρόνοια  κ. ά. )    - Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ζήτημα πολιτικό-ταξικό , όχι τεχνοκρατικό και είναι στην αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας . 

  - Το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν είναι τοπικό .  - Δεν είναι ανίκανοι οι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων, αλλά  ικανότατοι να υπηρετούν αυτούς που διάλεξαν ,  δηλαδή τους μεγαλοεπιχειρηματίες , όχι όμως το Λαό , που τον κορόϊδεψαν  και του πήραν την ψήφο με πολλές ψευτοϋποσχέσεις .     

 -  Εχουμε συνειδητοποιήσει ότι είναι τα ΚΕΡΔΗ των μεγαλοεπιχειρηματιών , που αντιστρατεύονται τα δικαιώματά μας και την ποιότητα της ζωής μας .   

- Οι  Λευκιμμιώτες και οι Λευκιμμιώτισσες  της Αττικής , είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κι αυτή τη μάχη μαζί με όλους τους άλλους Κερκυραίους για το κοινό όφελος ,  μακριά από οποιοδήποτε « διαίρει και βασίλευε »  και όχι μόνο με Ανακοινώσεις , Ψηφίσματα , Καταγγελίες   αλλά και με τη φυσική μας παρουσία, όπου και όποτε χρειαστεί για  να ακυρώσουμε κάθε  πιθανότητα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης   και παράλληλα να πετύχουμε το κλείσιμο του κορεσμένου ΧΥΤΑ Τεμπλονίου .         


- Μόνο κτίζοντας τη συμμαχία του Λαού μας απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες όλων των κλάδων,  μπορούμε να εμποδίσουμε  τα αντιλαϊκά τους σχέδια  και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας .  Είμαστε βέβαιοι ότι οι αγώνες έχουν μόνιμο αποτέλεσμα , όταν φωτίζουν ολόπλευρα την αιτία των προβλημάτων και στοχεύουν στον πραγματικό ένοχο.

 ΕΝΟΧΟΙ είναι αυτοί που σήμερα  κερδίζουν αμύθητα ποσά από την εκμετάλλευση  των σκουπιδιών. ΕΝΟΧΟΙ επίσης είναι αυτοί που τους στρώνουν το δρόμο και τους στηρίζουν .Ας μας απαντήσουν ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης με ποιούς είναι, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ .

Το πρόβλημα των σκουπιδιών , που είναι υπόθεση πρωτίστως των εργαζομένων αφορά όλους τους Λευκιμμιώτες αλλά και όλους τους Κερκυραίους. Είμαστε αποφασισμένοι, σαν Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής να συμπορευτούμε στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ  με όλους τους Μαζικούς  Φορείς , Συλλόγους , Σωματεία , Επιτροπές Εργαζομένων Λευκίμμης και Κέρκυρας , που έχουν διεκδικητικό χαραχτήρα , να σώσουμε τη Λευκίμμη  και το Τεμπλόνι  από την καταστροφή  και να διεκδικήσουμε  όλοι μαζί  εδώ και τώρα :

- Κεντρικό Εθνικό Σχεδιασμό  και αποκλειστικά Δημόσια Διαχείριση των σκουπιδιών .
- Επιστημονική διερεύνηση Νέων Χώρων , Αξιολόγηση υποψήφιων χώρων στην Κέρκυρα και με Κριτήρια Καταλληλότητας  εκ των προτέρων γνωστά.
- Προτεραιότητα στη Διαλογή στην πηγή, σε σύγχρονους Σταθμούς Μεταφόρτωσης, Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση και Υπόλειμμα σε ΧΥΤΑ.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους Εργαζόμενους με  τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας .
- Ο Κρατικός Προϋπολογισμός, αποκλειστικά , να επιβαρυνθεί  με το κόστος της Ολοκληρωμένης  Μελέτης και   Διαχείρισης  των  Απορριμμάτων .

 Η Γενική Συνέλευση  του Π.ΣΥ.Λ.Α.