ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σκάνδαλο: Στέλεχος του υπουργείου Παιδείας με πλαστό πτυχίο!


Σκάνδαλο: Στέλεχος του υπουργείου Παιδείας με πλαστό πτυχίο!


Επιστολή στον Κώστα Γαβρόγλου από την ΟΙΕΛΕ

Για σκάνδαλο κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας φέρεται να έχει πλαστό πτυχίο και να εξακολουθεί να διεκδικεί διευθυντικές θέσεις!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της, "από το 2015 είχε αποκαλύψει την υπόθεση διευθυντικού στελέχους του Υπουργείου Παιδείας με πλαστό τίτλο σπουδών. Μάλιστα η υπόθεση του συγκεκριμένου στελέχους είναι εξόχως προκλητική, καθώς είχε «βαφτίσει» ως μεταπτυχιακό ένα εικοσαήμερο σεμινάριο σε βρετανικό Πανεπιστήμιο και μάλιστα το 1978, 25 χρόνια πριν να πάρει τον πρώτο της τίτλο (πρόκειται περί παγκόσμιας πρωτοτυπίας)!"

Σύμφωνα ακόμη με την ΟΙΕΛΕ, "το τελευταίο διάστημα πληροφορούμαστε ότι επιστρέφει δυναμικά διεκδικώντας εκ νέου διευθυντική θέση στο Υπουργείο. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την παρέμβασή του για να λήξει μια προκλητική υπόθεση που δεν βαίνει μόνο εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, αλλά και των υπόλοιπων υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας που έχουν αποκτήσει τα πτυχία τους με την αξία τους.

Να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο υπήρξε το εκλεκτό παιδί όλων των ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας μέχρι το 2014, παίζοντας κεντρικό ρόλο στη διάλυση της νομοθεσίας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση. Ήταν ο ιθύνων νους και σύνδεσμος μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, της τρόικα και των επιχειρηματιών της εκπαίδευσης."

Συνοπτικά η δράση του συγκεκριμένου στελέχους τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα πάντα με την ΟΙΕΛΕ, είναι η εξής:

"Κατείχε κομβικές θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας ιδίως την περίοδο 2010-2014, επηρεάζοντας άμεσα την παραγωγή και εφαρμογή πολιτικών, όπως το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, την εκπροσώπηση του Υπουργείου σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, τη συνεργασία με εκπροσώπους της Τρόικα κ.λπ.

Προώθησε το 2013 στην Τρόικα ως δήθεν έγγραφο του υπουργείου Παιδείας σειρά αιτημάτων του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών των Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), που είχαν ως στόχο την πλήρη ανατροπή του νομοθετικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι τότε στην ιδιωτική εκπαίδευση και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους μέσω απίστευτων παρατυπιών και παρανομιών.

Είχε εμπλακεί ενεργά στη προσπάθεια ανάμιξης του ΕΟΠΠΕΠ στον ενδοεπιχειρησιακό πόλεμο Ομίλων  μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στηρίζοντας τη συμμετοχή του Οργανισμού στον πόλεμο αυτό και δίδοντας τη δυνατότητα σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα να μηνύσει, χωρίς επιτυχή έκβαση, όλα τα μέλη του ΔΣ.

Επιχείρησε το καλοκαίρι του 2014 να μπλοκάρει την παρέμβαση των κοινωνικών εταίρων στην Κομισιόν, παρέχοντας ψευδή στοιχεία περί δήθεν μη έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα.

Ομοίως, παρείχε στην Ε.Ε. αναληθή στοιχεία, προκειμένου να αποδειχθεί ότι δήθεν δεν παρατηρούνται παρανομίες στα ιδιωτικά σχολεία.

Πνεύμα και ηθική… Και μη χειρότερα!"

Επιστολή στον Κώστα Γαβρόγλου

Την ίδια ώρα η ΟΙΕΛΕ έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ζητώντας να κινηθούν όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να τερματιστεί η δράση του συγκεκριμένου προσώπου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αθήνα, 8/2/2018

"ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

Κύριε Υπουργέ,

Το Σεπτέμβριο του 2017 είχαμε αποστείλει προς εσάς επιστολή με θέμα την προκλητική περίπτωση στελέχους του Υπουργείου Παιδείας που εξακολουθούσε να υπηρετεί σε διευθυντική θέση Οργανισμού του Υπουργείου, αν και διωκόταν (και εξακολουθεί να διώκεται) για κατοχή πλαστού τίτλου σπουδών, τον οποίο χρησιμοποίησε προκειμένου να προαχθεί. Με κατάπληξη πληροφορούμαστε ότι το εν λόγω πρόσωπο εξακολουθεί να περιφέρεται στους διαδρόμους του Υπουργείου Παιδείας, διεκδικώντας και πάλι διευθυντική θέση.

Σας ενημερώνουμε ότι για το ζήτημα αυτό ήταν ενήμερος ο πρώην Υπουργός Παιδείας, στον οποίο είχαμε αποστείλει ενημερωτικό έγγραφο ακριβώς πριν από δύο χρόνια. Στο έγγραφο αυτό είχαμε καταγγείλει με στοιχεία ότι το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος είχε «βαφτίσει»  εικοσαήμερο σεμινάριο (!) σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε μεταπτυχιακό τίτλο! Την επιβεβαίωση του γεγονότος έκανε ο ίδιος ο βρετανικός πανεπιστημιακός φορέας. Ο πλαστός αυτός τίτλος χρησιμοποιήθηκε για την υπηρεσιακή ανέλιξη του εν λόγω στελέχους ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της απάτης είναι ότι το σεμινάριο αυτό (που βαπτίστηκε μεταπτυχιακό) είχε λάβει χώρα το 1978, δηλαδή εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια πριν το συγκεκριμένο άτομο αποκτήσει πρώτο πτυχίο! Το πιο εξοργιστικό όμως της υπόθεσης είναι  ότι  το ΣΑΕΠ, το Συμβούλιο δηλαδή Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, αναγνώρισε  τον εν λόγω τίτλο!

Το στέλεχος αυτό, επίσης, έχει συγκεκριμένη ιστορία στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο 2010-14, όπως αναλυτικά σας είχαμε αναφέρει στην επιστολή μας, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κορυφαίες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας αποτελώντας το συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, την τρόικα και το Υπουργείο. Οι αποφάσεις αυτές είχαν αντίκτυπο σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και ευνόησαν απροκάλυπτα την είσοδο ασύδοτων δυνάμεων της αγοράς στο χώρο της Παιδείας υπό καθεστώς πλήρους ανομίας.

Η ΟΙΕΛΕ πιστεύει ακράδαντα πως τα εργασιακά δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται και έχει δώσει αγώνες προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι όμως σαφής η θέση μας πως το δημόσιο συμφέρον, τα δημόσια αγαθά και οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται από τους επίορκους που εξαπατούν τους θεσμούς και παραβιάζουν τους νόμους για ίδιον όφελος. Επιπροσθέτως, στρέφονται εναντίον όλων των υπόλοιπων έντιμων εργαζόμενων. Οι πρακτικές του εν λόγω στελέχους παραβιάζουν την ισονομία ανάμεσα στους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που ενδεχομένως διεκδικούν αντίστοιχες θέσεις και έχουν αποκτήσει με τον κόπο τους τα εκπαιδευτικά τους προσόντα.

Ζητούμε, επομένως, Κύριε Υπουργέ, να πράξετε τα οφειλόμενα, ώστε η «δράση» του συγκεκριμένου προσώπου να τερματιστεί εδώ. Αρκετά ζημίωσαν την Παιδεία οι εκλεκτοί ενός σκοτεινού συστήματος παραεξουσίας που καταδυνάστευε επί δεκαετίες την εκπαίδευση."