ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Κριτική στις δυνάμεις που δήθεν υπερασπίζονται την Προσχολική Αγωγή


ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κριτική στις δυνάμεις που δήθεν υπερασπίζονται την Προσχολική Αγωγή


Κριτική στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΚΕΔΕ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ) για τη στάση τους γύρω από το θέμα των παιδικών σταθμών κάνει η ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας, κάνοντας λόγο για συνδικαλιστικό τυχοδιωκτισμό, υποκρισία και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις.

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας: «ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΠΑΣΥΒΝ - ΚΕΔΕ καλούν σε "αγώνα"(!) της πιο θολής "υπεράσπισης" της Προσχολικής Αγωγής, για τη διαφύλαξη της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Ομως:

- Ο ΠΑΣΥΒΝ για το κυρίαρχο ζήτημα της καθολικά δημόσιας και δωρεάν προσχολικής αγωγής (0-6 χρόνων) με ευθύνη της χρηματοδότησης απ' το κράτος δεν λέει λέξη, ούτε καν ακόμη σε επίπεδο διακήρυξης και για τα μάτια του κόσμου.

Υψώνουν συνειδητά με την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα τείχη του συντεχνιασμού, που προδίδουν στάση του πιο απόλυτα ξεφωνημένου κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Παρασύρουν τους εργαζόμενους του κλάδου σε "αγώνα", που ουσιαστικά νομιμοποιεί την υφιστάμενη κατάσταση της υποβάθμισης των δημόσιων δομών και στρώνει το χαλί στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς για παραπέρα γενικευμένη συρρίκνωση των δομών (παιδικοί σταθμοί - νηπιαγωγεία), με ακόμη περισσότερη εμπορευματοποιημένη λειτουργία και ιδιωτικοποιήσεις.

- Για την ιδιωτική επιχειρηματικότητα στον κλάδο που τσακίζει κόκκαλα... δεν λένε λέξη !

- Για την άνευ ορίων εκμετάλλευση τύπου σύγχρονης γαλέρας που υφίστανται οι εργαζόμενοι συνάδελφοί τους στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς... δεν λένε λέξη !

- Για την Προσχολική Αγωγή που δεν νοείται να είναι εμπόρευμα για να δίνεται στους γονείς των παιδιών με κουπόνια και VOUCHER (ΕΣΠΑ) της ΕΕ... δεν λένε λέξη !

- Για την Ενιαία Προσχολική αγωγή - Εκπαίδευση που οφείλει να "υποτάσσεται" και να υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς και να τις υπηρετεί με ενιαίο παιδαγωγικό επιστημονικό πρόγραμμα αγωγής με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του υπουργείου Παιδείας... δεν λένε λέξη !

- Για τα τροφεία που επέβαλλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και συνεχίζει να διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (...αλλά οι Συριζαίοι ήταν κατά, όπως κατά ήταν και στα μνημόνια!), μαζί με τους δημάρχους της ΚΕΔΕ... δεν λένε λέξη!

- Για το αίσχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τις συμβάσεις κάθε είδους και μορφής, που κοντεύει να ξεπεράσει το 50% στο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και την απλήρωτη και "μετ' εμποδίων" πληρωμή... δεν λένε λέξη!

- Για τους υποκατώτατους μισθούς σε βρεφονηπιοκόμους και βοηθητικό προσωπικό της "κοινωφελούς εργασίας" κλπ. κλπ., που επέβαλλε η ΕΕ με τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν... δεν λένε λέξη!

- Για την κρατική χρηματοδότηση που τείνει να έχει συρρικνωθεί πάνω από 60%... δεν λένε λέξη!

- Για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (...λεφτά του άγρια φορολογημένου και χαρατσωμένου λαού μας είναι κι αυτά) που αντί η κυβέρνηση να τα χορηγεί εξ' ολοκλήρου στις δημόσιες δομές, στήνει καθ' υπόδειξη της ΕΕ εταιρίες (ΕΕΤΑΑ, ΜΚΟ κ.λπ.) για να τα ξεκοκκαλίζουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες των ιδιωτικών σταθμών, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο... επίσης δεν λένε λέξη

- Για το καλοστημένο σχέδιο (Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 99/28-9-2017 ΦΕΚ 141) περί αδειοδότησης (τάχα) των απαρχαιωμένων (σκόπιμα) Παιδικών Σταθμών για χρόνια... που μαθηματικά οδηγεί σε κλείσιμο ή συρρίκνωσή τους, ώστε χιλιάδες παιδιά να οδηγηθούν εκτός ...ή στους ιδιωτικούς σταθμούς (μαγαζιά) επί πληρωμή... επίσης δεν λένε λέξη!

- Η ΚΕΔΕ και η σχεδόν συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων (με εξαίρεση τους κομμουνιστές Δημάρχους 5 Δήμων) ...αλήθεια από που κι ως που είναι σύμμαχος των εργαζομένων, όταν στα συνέδριά τους εκφράζονται θέσεις για πιο εμπορευματοποιημένη λειτουργία των Παιδικών σταθμών... πιο κυβερνητικές κι απ' των κυβερνήσεων, με συνταγές της ΕΕ.

Για πολλά - πολλά ακόμα επίμαχα ζητήματα, δεν λένε λέξη!

(Και ειδικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεχώς "κόπτεται" για τη τύχη των συμβασιούχων, αλλά δεν λέει λέξη για τη μονιμοποίησή τους ή που όταν κάνει ότι δεν τους βλέπει, επειδή δεν τους θέλει ως μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων ΟΤΑ και στην Ομοσπονδία).

...Είναι όμως από κοινού λαλίστατοι (ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΠΑΣΥΒΝ - ΚΕΔΕ) στον αποπροσανατολισμό, στην καλλιέργεια συντεχνιακών αντανακλαστικών και στην εμπέδωση κλίματος ανθρωποφαγίας των κλάδων βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών.

Λες και ο ένας κλάδος είναι εχθρός του άλλου ή ότι δεν βιώνουν και οι δυο κλάδοι τα κοινά αδιέξοδα των πολιτικών της υποβάθμισης, της συρρίκνωσης μισθών - δικαιωμάτων, της ανεργίας, της εντατικοποίησης και της ανασφάλειας», τονίζει μεταξύ άλλων η ΔΑΣ-ΟΤΑ Κέρκυρας, καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.