ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

STOP στην αποκομιδή απορριμμάτων – Εικόνες ντροπής - Οδηγίες


STOP στην αποκομιδή απορριμμάτων – Εικόνες ντροπής - Οδηγίες

Την ώρα που ο Δήμαρχος Κέρκυρας και αντιπροσωπεία συζητά στην Αθήμα με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκορλέτη για το φλέγον ζήτημα της διαχείριρσης των απορριμμάτων, τα πράγματα στην Κέρκυρα γίνονται όλο και πιο τραγικά και ο κίνδυνος να ξαναδούμε ντρπιαστικές εικόνες του πρόσφατου παρελθόντος είναι προ των Πυλών.

Η Δ/νση καθαριότητας του Δήμου γνωστοποίησε πως σταματά την αποκομιδή των απορριμμάτων από την στιγμή που η πρόβαση στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου είναι ανέφικτη λόγω του αποκλεισμού που υπάρχει εκεί…

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας ανακοινώνεται:

Από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, λόγω αποκλεισμού του. Η υπηρεσία Καθαριότητας δεν δύναται να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που θα προκύψει, παρακαλούμε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις για τα ακόλουθα :

-Να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικές συσκευασίες) από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να φυλάσσονται στις οικίες/επιχειρήσεις και να απορριφθούν στους μπλε κάδους όταν ξεκινήσει η αποκομιδή. Έτσι διαφυλάσσουμε την ανακύκλωση, λιγοστεύουμε τον όγκο των σκουπιδιών, βοηθάμε στην γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης.

-Οι επιχειρήσεις, επιπλέον, πρέπει να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους

-Η αποθήκευση των υπόλοιπων απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες,καλά κλεισμένες. Τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι .

-Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν ώστε τα οργανικά υπολείμματα να διαχωρίζονται, να συσκευάζονται και να διατηρούνται σε χώρους δροσερούς κατά προτίμηση κλιματιζόμενους(ψυγεία), όσο το δυνατόν περισσότερο.


-Οι γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βαζάκια) μπορούν να πετιούνται στους μπλε κώδωνες, γιατί συλλέγονται χωριστά και δεν οδηγούνται στο ΧΥΤΑ ή στο κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Τεμπλονίου, που είναι αποκλεισμένα. Σε περίπτωση που κάποιος κώδωνας είναι γεμάτος, να ενημερώνουν στο τηλ. 8011119999