ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας των super marker «Δήμητρα - Γαλαξίας»

ΦΩΤΟ Αρχείου

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας των super marker «Δήμητρα - Γαλαξίας»

«Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας των super market Δήμητρα - Γαλαξίας» επισημαίνει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καταδικάζοντας την πρακτική “σωφρονισμού - παραδειγματισμού” που ακολουθεί η εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων, «στοχεύοντας να τους κάνει να φοβηθούν, να σκύψουν το κεφάλι, να αποτελέσουν εύκολη λεία και να αποδεχτούν τελικά τη σκληρή εκμετάλλευση που υφίστανται!».

Ο Σύνδεσμος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Ένα ακόμα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο σίριαλ των μεθοδεύσεων και της σκληρής εκμετάλλευσης της εργοδοσίας των supermarket "Δήμητρα - Γαλαξίας" σε βάρος των εργαζομένων της. Αυτήν τη φορά, εργαζόμενος από το υποκατάστημα της αλυσίδας στην Αχαράβη, στο οποίο επί σειρά ετών εργάζεται ως κρεοπώλης με σύμβαση εργάτη(!), κατήγγειλε στο Σωματείο μας, τις άθλιες συνθήκες, που έχει επιβάλει η εργοδοσία με άπειρες ώρες υπερωριακής εργασίας, εξαντλητικά δωδεκάωρα (ειδικά την περίοδο των εορτών), ξεχασμένα ρεπό, μη καταβολή επιδομάτων (π.χ. γάμου) κ.ά. Για όλα τα παραπάνω, βέβαια, ούτε κουβέντα για πληρωμή! Όταν, λοιπόν, ο συνάδελφος ζήτησε τα δεδουλευμένα του, η εργοδοσία όχι απλά δεν ικανοποίησε τις αυτονόητες υποχρεώσεις της απέναντί του αλλά “προς παραδειγματισμόν” έστειλε τον συνάδελφο στις αποθήκες της εταιρείας στους Βαρυπατάδες, εξαναγκάζοντάς τον έτσι να κάνει πολλές δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά για να μεταβεί στην εργασία του, αυξάνοντας δραματικά το κόστος μετακίνησης, με αποτέλεσμα να δαπανά σχεδόν το σύνολο του ημερομισθίου του για τον σκοπό αυτό! Η πρακτική αυτή “σωφρονισμού - παραδειγματισμού” αποτελεί πάγια τακτική της εργοδοσίας των supermarket "Δήμητρα - Γαλαξίας", όπως έχει καταγγελθεί και από άλλους εργαζόμενους στο Σωματείο μας, καθώς η εργοδοσία διαθέτει υποκαταστήματα σε ολόκληρο το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη…! Έτσι, όταν κάποιος εργαζόμενος “δεν κάθεται καλά” τον μετακινεί, επικαλούμενη τις “ανάγκες” της επιχείρησης… Να σημειωθεί πως λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, έχουν ήδη εμφανιστεί στο συνάδελφο προβλήματα υγείας, αν και σε μικρή ηλικία! Χωρίς μάλιστα ίχνος ντροπής, η εργοδοσία με εξώδικη απάντηση απειλεί τον συνάδελφο πως αν δεν “συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις” θα καταγγείλει την σύμβαση και θα τον απολύσει!

Είναι ξεκάθαρο πως και αυτή η εκδικητική ενέργεια της εργοδοσίας των supermarket "Δήμητρα -Γαλαξίας», όπως και άλλες στο παρελθόν, που έχει καταγγείλει το Σωματείο μας, έχει ως στόχο το σύνολο των εργαζομένων. Στοχεύει να τους κάνει να φοβηθούν, να σκύψουν το κεφάλι, να αποτελέσουν εύκολη λεία και να αποδεχτούν τελικά τη σκληρή εκμετάλλευση που υφίστανται! Έχει ως στόχο την ανεμπόδιστη αύξηση των κερδών της επιχείρησης, που ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης αυξήθηκαν σημαντικά, ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των εργαζομένων.

Αυτή είναι ακριβώς η "ανάπτυξη" για την οποία τόσο πολύ μιλάνε και πασχίζουν όλοι όσοι υπερασπίζονται την κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών. Για αυτήν την "ανάπτυξη" η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα αστικά κόμματα ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο, που φέρνει νέα μέτρα διατηρώντας στο ακέραιο όλα τα παλιά! Για αυτήν την “ανάπτυξη” οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, “βάζουν πλάτη” να μένουν ανοργάνωτοι οι εργαζόμενοι, να περνούν όλα αυτά τα μέτρα, να ξηλώνουν όποια δικαιώματα έχουν απομείνει ακόμα στους εργαζόμενους, όπως πρόσφατα με το δικαίωμα στην απεργία.

Αυτά τα μέτρα και αυτό το αντεργατικό περιβάλλον που διαμορφώνουν αξιοποιεί και η εργοδοσία των supermarket "Δήμητρα - Γαλαξίας" και ανενόχλητη πατάει πάνω στις ζωές των εργαζομένων, για να αβγατίζει τα πλούτη της! Η εξέλιξη αυτή είναι ένα ακόμα γεγονός που επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και πολύ καιρό λέει το Σωματείο μας, ότι δηλαδή το επιχείρημα της εργοδοσίας των supermarket "Δήμητρα - Γαλαξίας" πως είναι ντόπια επιχείρηση και "σέβεται τον ντόπιο" είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Κριτήριο των μεγαλοεργοδοτών αποτελεί μόνο η αύξηση της κερδοφορίας τους άσχετα από το αν είναι κερκυραίοι, από την υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό!

Κάνουν όμως τους σχεδιασμούς τους χωρίς να υπολογίζουν τους εργαζόμενους, το ταξικό κίνημα! Τους λέμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι αυτή η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη! Να πάρουν πίσω αυτές τους τις μεθοδεύσεις, όσο προλαβαίνουν!

Καλούμε παράλληλα τους συναδέλφους να καταγγείλουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία της εργοδοσίας και να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας!

Συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι, κανείς δεν είναι μόνος του! Οργανωνόμαστε, περνάμε στην αντεπίθεση!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Του λαού η πάλη θα τη σπάσει».