ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στην Ηγουμενίτσα για την πρόκριση ο ΟΦΑΜ στις 11/4Στην Ηγουμενίτσα για την πρόκριση ο ΟΦΑΜ στις 11/4

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (28/3) στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 5 αγωνιστικές και ο τελικός το Σάββατο 9 Ιουνίου σε έδρα που θα ορίσει η ομοσπονδία με γεωγραφικά κριτήρια, ανάλογα δηλαδή με τις δύο ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το φινάλε.
Δύσκολη η κλήρωση για τον κυπελλούχο Κέρκυρας ΟΦΑΜ που καλείται μέσα στην Ηγουμενίτσα να αποκλείσει τον Θεσπρωτό που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική. Όμως ο ΟΦΑΜ έχει καλή ομάδα και μπορεί να ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση που να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκριση. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ελπίζει σε μια καλή πορεία, αφού στις  επόμενες φάσεις θα έχει το αβαντάζ της έδρας. Στη β΄ φάση θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού Πυρσός Γρεβενών-Ηρακλής Πολυκάρπης.

Για την ιστορία, η κερκυραϊκή ομάδα εισήλθε στον 3ο όμιλο του θεσμού, με τα ζευγάρια της α' φάσης να είναι τα εξής:
Θεσπρωτός-ΟΦΑΜ (1)
Τηλυκράτης-Νέος Αμφίλοχος (2)
Θρίαμβος Σερβιανών-Φιλέλληνες Πέτα (3)
Πυρσός Γρεβενών-Ηρακλής Πολυκάρπης (4)

Στην επόμενη φάση θα γίνει οι αγώνες:
Νικητής 1-Νικητής 4 (5)
Νικητής 3-Νικητής 2 (6)

Και στον γ' γύρο θα αγωνιστούν οι νικητές των ζευγαριών 5 και 6.
 Όλες οι αναμετρήσεις θα είναι νοκ-άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα υπάρχει παράταση και πέναλτι. Ο τελικός νικητής του θεσμού θα πάρει την άνοδο για τη Γ’ εθνική, αν συμμετέχει σε πρωτάθλημα της ΕΠΣ (όχι στη Γ’ εθνική) και δεν κατάκτησε τον τίτλο στο οικείο της πρωτάθλημα. Αν τον έχει κατακτήσει, τότε την προβιβάζεται η φιναλίστ, εφόσον και αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια.
Διαφορετικά, το έπαθλο δεν το κερδίζει κανείς. Ακόμα και αν το κύπελλο κατακτήσει ομάδα της Γ’ εθνικής που έχει υποβιβαστεί μέσω του πρωταθλήματος, ο υποβιβασμός δεν αλλάζει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες της τρίτης εθνικής κατηγορίας δεν έχει κάποιο σημαντικό όφελος για την διεκδίκηση του τίτλου, εκτός από το γόητρο και την ιστορία τους.
Για πρώτη φορά πάντως, από την θέσπιση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αρκετοί κυπελλούχοι ενώσεων δεν δήλωσαν συμμετοχή. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά κενά και λιγότερα παιχνίδια.
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 11/4
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 25/4
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 9/5
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 23/5
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 30/5