ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας στις 16 Μαρτίου.


Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας στις 16 Μαρτίου.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει πως η συγκέντρωση προγραμμματίζεται για διαμαρτυρία στην πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων» αναπληρωτών.
Γι' αυτό τον λόγο προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00), ενώ καλεί τα τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν το απεργιακό πρόγραμμα κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 
Η ΔΟΕ με την σειρά της καλεί σε "Σε 24ωρη απεργιακή δράση, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, καλεί τον κόσμο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βασικό αίτημα τους μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ ακόμη ζητάται 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, καθώς και εξίσωσγ των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών." Δείτε όλη την ανακοίνωση της ΔΟΕ εδώ
Σήμερα εξέδωσε και ανακοίνωση στήριξης η ΑΔΕΔΥ προς τις κινητοποιήσεις η οποία δηλώνει παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στι 13:00.
Οι αφίσες της συγκέντρωσης