ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στο Συλλαλητήριο της Κέρκυρας την Παρασκευή 9/3 Λευκιμμιώτες της Αθήνας & ΟΚΕΣΑ – Δηλώσεις Ε. ΜακαντάνηΣτο Συλλαλητήριο της Κέρκυρας την Παρασκευή 9/3 Λευκιμμιώτες της Αθήνας & ΟΚΕΣΑ – Δηλώσεις Ε. Μακαντάνη


Με πούλμαν του Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αθήνας που αναχωρεί την Παρασκευή 9/3 το πρωί από τα γραφεία του Συλλόγου θα συμμετέχουν στο πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο για τα σκουπίδια το απόγευμα της ίδιας μέρα στην Κέρκυρα.


Η Πρόεδρος της ΟΚΕΣΑ (Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής και του Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής (ΠΣΥΛΑ) Ευδοκία Μακαντάνη σε δηλώσεις της στο www.argyrades.gr τονίζει: «Οι Σύλλογοι της ΟΚΕΣΑ έχουν δρομολογήσει τη συμμετοχή τους στον πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο στις 9 Μάρτη στην Κέρκυρα με πλαίσιο αιτημάτων ενωτικό για όλους τους Κερκυραίους. Απαιτούμε να αντιμετωπιστεί από τους υπεύθυνους άμεσα το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Κέρκυρας»

Στη συνέχεια παραθέτουμε την απόφαση του Συλλόγου Λευκιμμιωτών με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση κερκυραϊκής αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Εσωερικών.

Για μια ακόμη φορά , μετά από τρισήμιση χρόνια απραξίας , η τοπική εξουσία του Δήμου Κέρκυρας (ΣΥΡΙΖΑ), οι Βουλευτές του στο νησί και η κεντρική εξουσία (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), αφού συνειδητά οδήγησαν την κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, σε τραγικό αδιέξοδο , ΘΕΩΡΟΥΝκατάλληλες τις συνθήκες πλέον , για να δρομολογήσουν , με συνοπτικές διαδικασίες , την εναπόθεση των σκουπιδιών στα Μεσοράχια Λευκίμμης Κέρκυρας , δηλαδή στον ακυρωμένο με αγώνες του Λευκιμμιώτικου λαού , ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ .


Σ αυτήν τη μεθόδευση είναι ενταγμένη και η σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, από την οποία συνειδητά απέχουν οι σύλλογοι Λευκίμμης και Τεμπλονίου, εκτιμώντας ότι πρόκειται για εμπαιγμό και στημένη διαδικασία , προκειμένου να τους εγκλωβίσουν και να τους κάνουν συνένοχους στο έγκλημα καταστροφής Λευκίμμης , Τεμπλονίου και γενικώτερα της Κέρκυρας. 

Σκοπός τους σ αυτήν τη συνάντηση είναι , με βάση και τις δηλώσεις Δημάρχου και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας να ζητήσουν από την κεντρική εξουσία να πάρει όποια μέτρα χρειάζεται για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και πίστωση χρόνου και χώρου για την ανακύκλωση από τους κατοίκους του Τεμπλονίου .


Έχοντας υπ΄ όψη τους οι Λευκιμμιώτες αυτές τις μεθοδεύσεις , επαγρυπνούν και ετοιμάζονται για τις επερχόμενες μάχες , που θα δώσουν για να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη . Αυτονόητη είναι η ενεργή συμμετοχή μας, σ αυτόν τον αγώνα και ως ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ως ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ με τις όποιες δυνάμεις μας . 

Στην Κέρκυρα , μετά και από την πρωτοβουλία του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων , προχωράει η ενοποίηση του αγώνα από μαζικούς φορείς της Κέρκυρας και ενεργοποίηση του Κερκυραϊκού λαού , για διεκδίκηση επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων μαζί με όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα,μακριά από «διαίρει και βασίλευε», και μακριά από πολιτικές , που εξυπηρετούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα .

 Έτσι έχει δρομολογηθεί ΠΑΝΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 9 του Μάρτη 2018 στις 6 η ώρα το απόγευμα στην ΚΕΡΚΥΡΑ κι εμείς που συμφωνούμε με το ανακοινωμένο πλαίσιο αιτημάτων ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ με κάθε δυνατό τρόπο σ αυτό το συλλαλητήριο.
Η πρόεδρος του Π.ΣΥ.Λ.Α.
Ευδοκία Μακαντάνη