ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έκθεση Ζωγραφικής του Στ. Σγούρου στη Δημοτική ΠινακοθήκηΈκθεση Ζωγραφικής του Στ.  Σγούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Έναν από τους μεγαλύτερους Κερκυραίους εικαστικούς, τον Στέφανο Σγούρο, τιμά φέτος η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, με την έκθεση ζωγραφικής “Στέφανος Σγούρος – Αναδρομική”. Στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου εγκαινιάζεται σήμερα στις 7:00 μ.μ., η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής του μεγάλου Κερκυραίου εικαστικού,

Γεννημένος στην Κορακιάνα το 1924, πηγαία ευγενής, λάτρης της κερκυραϊκής ταυτότητας όσο και υπερήφανος για αυτήν, αποθανάτισε την κερκυραϊκή φύση και την αρχιτεκτονική του νησιού με ξεχωριστή ηρεμία και ακρίβεια. Συνεχιστής της παράδοσης των κλασικών Κερκυραίων δημιουργών, δούλεψε τόσο με την ακουαρέλα, όσο και με τα λάδια. Εργάστηκε ακατάπαυστα δημιουργώντας τοπία, νεκρές φύσεις, ηθογραφικές σκηνές και προσωπογραφίες. Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, ασχολήθηκε επίσης με την πεζογραφία και την ποίηση.  

Η έκθεση που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 28 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, αποτελείται αποκλειστικά από έργα που παραχώρησε η οικογένεια Σγούρου, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη  φορά στο ευρύ κοινό. Έργα που αντλούνται τόσο από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας, όσο και με θεματικές από την κερκυραϊκή ύπαιθρο, την παλιά πόλη, τις εκκλησίες, αλλά και την οικογένεια που τόσο αγάπησε. 

 Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου, Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Παράρτημα Κέρκυρας, ενώ  ο Ιστορικός – Φιλόλογος κ. Δημήτρης Ζυμάρης, προσέγγισε τη ζωή και το συγγραφικό του έργο.  

Info:   Διοργάνωση: Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
Εγκαίνια:Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 & ώρα 7:00 μ.μ.
Τόπος: Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων  - Περιστύλιο

Διάρκεια έκθεσης: 28/03/2018  – 18/05/2018
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:  Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (εκτός Δευτέρας & αργιών)

Επικοινωνία 26610-48690, pinakcrf1@gmail.com