ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στη Ν.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας - Η συνέλευση του ΝότουΣυνεχίζονται οι παραιτήσεις στη Ν.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας - Η συνέλευση του Νότου

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στη Ν.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας μπροστά στο αδιέξοδο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επιδίωξη της λειτουργίας του ΧΥΤΑΛευκίμμης. Αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η πολιτική της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιείται η συνέλευση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Νότου, με την αλυσίδα των παραιτήσεων του Συντονιστή της Νομαρχιακής Γιάννη Κρητικού και των μελών Φ. Μπερδούση και Λένας Μουρίκη, να αναμένεται να μεγαλώσει.
Ήδη την πρόθεσή του να παραιτηθεί έχει δηλώσει δημοσίως ο συντονιστής Ευγένιος Κουλούρης.

Χτες, Σάββατο 10/3,  το βράδυ έγινε η πρώτη συνάντηση – ενημέρωση των μελών της Γραμματείας και των μελών της Ν.Ε που προέρχονται από τον Νότο παρουσία των Βουλευτών ΒΦ. Βάκη και Κ. Παυλίδη, του Αγ. Γκόγκογλου μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, και του υπεύθυνου Οργανωτικού του κόμματος, Π. Καραγιώργου, που ήρθαν επί τούτου στο νησί.

Η τρίτη παραίτηση είναι της Λένας Μουρίκη.

Η ανακοίνωση παραίτησης:

Προς: Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζα και ευχόμουν να βρεθεί μία ρεαλιστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλανίζει το νησί εδώ και χρόνια. Και εγώ, μαζί με όλους εσάς, είμαι υπέρ της κατασκευής εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Τεμπλόνι. Για τις ανάγκες του μεσοδιαστήματος, είμαι καταρχάς υπέρ της εξεύρεσης χώρου εναπόθεσης των απορριμμάτων εντός Κέρκυρας, με βασική προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση, και εν συνεχεία, αν αυτό δεν είναι εφικτό, της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός νησιού. Αυτή η λύση, άλλωστε, προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα  από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματός μας. Μία λύση  που έχει εφαρμοστεί σε ανάλογες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος δεν ήμασταν εμείς αρμόδιοι, από την πρώτη ώρα ως κόμμα κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου στις αυτοδιοικητικές αρχές, ενώ συγχρόνως είχαμε τη βούληση να προτείνουμε λύσεις αντιμετώπισής του και καταβάλλαμε προσπάθειες συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, όμως, αφουγκραστήκαμε -ως οφείλαμε- τις τοπικές κοινωνίες, κάναμε προτάσεις και ήρθαμε σε επαφή με αρμόδια στελέχη των υπουργείων στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Ωστόσο, η ανικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης να διαχειριστεί και να λύσει το πρόβλημα προκάλεσε ένα αδιέξοδο άνευ προηγουμένου με αποτέλεσμα εδώ και τριάμισι χρόνια να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Πέρα όμως από την ανικανότητα και την ολιγωρία, αυτό που με εξοργίζει πραγματικά είναι η έλλειψη ευθιξίας από την πλευρά των τοπικών ιθυνόντων να κοιτάξουν κατάματα τους Κερκυραίους πολίτες και  να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν και όχι να αποποιούνται των ευθυνών τους.

Διαφωνώ ριζικά με τη λύση που προτείνεται από την πλευρά του Υπουργείου, δηλαδή το άνοιγμα του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης, για λόγους που είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία.

Ας μη ξεχνάμε, εν τέλει, ότι αυτή ήταν και προεκλογική δέσμευση του τωρινού Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, που είναι λόγοι πολιτικής ευθιξίας και αξιοπρέπειας, θα ήθελα να καταθέσω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τον πρώην Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, σύντροφο Γιάννη Κρητικό, για την έντιμη στάση του όχι μόνο στο θέμα των απορριμμάτων, όταν κάποιοι άλλοι αποδείχθηκαν πολιτικά νάνοι και κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά και γενικότερα για όλη την παρουσία στη θέση του Συντονιστή.