ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σκουπιδο – παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας!Σκουπιδο – παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας!

Το τραγικό αδιέξοδο με τα σκουπίδια στο οποί έχει οδηγήσει η πολιτική Δήμου – Περιφέρειας και Κυβέρνησης έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Ο συντονιστής και τουλάχιστον δυο ακόμα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τις παραιτήσεις τους σήμερα και αποχώρησαν από τη διευρυμένη συνεδρίαση του Οργάνου. Ο Γιάννης Κρητικός, ο Φίλιππος Μπερδούσης και η Λένα Μουρίκη εξέφρασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο έτσι, την αντίθεσή τους στην απαίτηση των στελεχών της καθοδήγησης και του γγ. διαχείρισης αποβλήτων για την εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού στη διαχείριση των σκουπιδιών.

Η κρίση θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο και αυτό θα φανεί την Κυριακή το πρωί, που έχει ανακοινωθεί ότι θα συνέλθει σε ολομέλεια η οργάνωση Νότιας Κέρκυρας του κόμματος, όπυ, αν επιβεβαιωθούν εκτιμήσεις και πληροφορίες θα υπάρχει συνέχεια παραιτήσεων.

Η σχετική πρόσκληση αναφέρει:

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λευκίμμης καλεί τα μέλη της σε έκτακτη συνέλευση αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου στις 19:00 στα γραφεία της Οργάνωσης της Λευκίμμης.

Θέμα συζήτησης της συνέλευσης , είναι η ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τις παραιτήσεις του συντονιστή και μελών της ΝΕ Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ .

Οι παραιτήσεις, βέβαια, δεν εξιλεώνουν, όσους και όσες στηρίζουν τις πολιτικές των μνημονίων της ραγδαίας φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, της καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και την πολιτική των σκουπιδιών!

Η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Κρητικού

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κερκύρας. Όχι γιατί εγκαταλείπω τις αξίες και τις αρχές της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά γιατί  διαπιστώνω ότι για ένα μείζον αυτοδιοικητικό  θέμα που ταλανίζει την κοινωνία της Κέρκυρας πάνω από τριάντα χρόνια και το οποίο στην παρούσα φάση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, και εννοώ φυσικά το θέμα των απορριμμάτων, οι αρμόδιοι υπουργοί αδυνατούν να δώσουν τη δέουσα πολιτική  λύση . 

Πρόκειται μάλλον για μια ιδεοληψία και όχι για πολιτικό ρεαλισμό. Όταν μια κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός κοινωνικού εκτροχιασμού με χαρακτηριστικά κοινωνικού αυτοματισμού το να μιλάμε θεωρητικά είναι μάλλον πολιτικά και κοινωνικά άστοχο.

Είναι γνωστό ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα έλαβε απόφαση  για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στο άμεσο χρονικό διάστημα και προσπάθησε να βρει ρεαλιστικές λύσεις για το μεσοδιάστημα. Οι αποφάσεις αυτές παρόλο που πάρθηκαν ομόφωνα δεν στηρίχθηκαν με τον ίδιο ζήλο από όλους τους συντρόφους , κάτι που προκάλεσε την απογοήτευση μου. Η μόνη αγωνία της Νομαρχιακής αλλά και δική μου προτεραιότητα ,ενός ατόμου καθαρά κινηματικού, είναι οι ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά να υπερέχουν έναντι όλων. Δεν ξέρω αν με την τελευταία τοποθέτηση των αρμοδίων κρατικών λειτουργών μπορεί κάτι τέτοιο να υλοποιηθεί.

Είναι λυπηρό την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει μια τεράστια μάχη να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να δώσει ελπίδα και προοπτική ξανά στον Ελληνικό λαό να βρίσκονται κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι υπονομεύουν το έργο του παίρνοντας ακραίες και σκληροπυρηνικές αποφάσεις δημιουργώντας προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τους κατοίκους του Τεμπλονίου γιατί δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε όσα τους υποσχεθήκαμε καθώς και από τους κατοίκους της Λευκίμμης στους οποίους φανήκαμε αναξιόπιστοι.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συντρόφους μου για τη συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήμουν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του Σύριζα Κέρκυρας και να τους υποσχεθώ ότι θα βρίσκομαι κοντά τους.

Θέλω να πιστεύω ότι θα  κυριαρχήσει η συλλογική προσπάθεια σε αντίθεση με την καθεστωτική αντίληψη και την προσωπική ανέλιξη ορισμένων. Η Αριστερά δεν πρέπει επ’ ουδενί να απομακρύνεται από τις ηθικές της καταβολές.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Κρητικός