ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απέραντος σκουπιδότοπος η Κέρκυρα (φωτορεπορτάζ)Απέραντος σκουπιδότοπος η Κέρκυρα (φωτορεπορτάζ)

Από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη η αρχόντισσα του Ιονίου, η Κέρκυρα έχει μετατραπεί σε αρχόντισσα των σκουπιδιών, σε απέραντο σκουπιδότοπο με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και για τη … βαριά βιομηχανία του νησιού, τον τουρισμό. Οι περιπέτειες των τελευταίων χρόνων στη διαχείριση των σκουπιδιών αλλά και το περιορισμένο αίσθημα προσωπικής ευθύνης των πολιτών, έχουν οδηγήσει στην αλγεινή εικόνα ενός νησιού γεμάτου από μικρές αυτοσχέδιες χωματερές.


Ακολουθώντας επώνυμες μαρτυρίες αναγνωστών για την ύπαρξη πολλών ανεξέλεγκτων χωματερών στο νησί, ανακαλύπτει κανείς έναν ολόκληρο κόσμο, σε άλλες περιπτώσεις καλά κρυμμένο από τα μάτια των περαστικών και άλλες, δίπλα στο δρόμο ή μπροστά σε σπίτια. Όσον αφορά τα σκουπίδια που έχουν θαφτεί "νύχτα" κατά τη διάρκεια όλων των κρίσεων σκουπιδιών των τελευταίων ετών, αυτό θα αποτελέσει μάλλον αντικείμενο του αρχαιολόγου του μέλλοντος, με ανυπολόγιστες ωστόσο συνέπειες για το περιβάλλον. Χονδρικά οι διάσπαρτοι σε όλο το νησί σκουπιδότοποι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.


Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για απόρριψη οικοδομικών υλικών και ογκωδών άχρηστων αντικειμένων. Σε μία τέτοια περίπτωση, για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης της έκτασης είπε στην Ενημέρωση «τα ρίχνουν άγνωστοι το βράδυ, σκοπεύω να το καταγγείλω». Το ίδιο βράδυ τα ογκώδη απομακρύνθηκαν ή μεταφέρθηκαν αλλού, τις οίδε πού και από ποιόν. Την επομένη το πρωί η έκταση φαινόταν πεντακάθαρη και στρωμένη με φρέσκο χώμα!

Ο δεύτερος τύπος σκουπιδότοπου είναι τα «ξέφωτα»  μεταξύ κατοικημένων περιοχών, στα οποία απλώς χρειάζεται κάποιος να κάνει την αρχή. Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Οπου και να΄ ναι , αρκεί να είναι έξω απ΄ την αυλή μας.


«Μπλόκο» από τα σκουπίδια σε αυτοκίνητα στους δρόμους της Παλαιοκαστρίτσας

S.O.S  εκπέμπει ένας  συμπολίτης μας , ο οποίος  θέλει να ελπίζει ότι εικόνες που συναντήσαμε το περασμένο καλοκαίρι , δεν θα τις ζήσουμε και πάλι. Σκουπίδια στην μέση των δρόμων της  Ε.Ο Πέλεκα – Παλαιοκαστρίτσας κάνουν μπλόκο σε διερχόμενους οδηγούς.


‘Έχουμε ενημερώσει την διεύθυνση καθαριότητας και κατά καιρούς έρχονται με βαρέως τύπου όχημα και μαζεύουν. Στο συγκεκριμένο σημείο πετούν απορρίμματα όλων των τύπων, έχουν σημειωθεί και μικροατυχήματα και οι διερχόμενοι έχουμε βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο λόγω του γεγονότος ότι τα εν λόγω απορρίμματα πετιούνται κυριολεκτικά  στο δρόμο και το βράδυ λόγω  μη επαρκούς φωτισμού είναι εύκολο να μη τα δούμε. Σημειώστε ότι το σημείο είναι σε ένα μέρος της εθνικής Πέλεκα-Παλαιοκαστρίτσας (δήμος Παρελίων) και ό, τι αφορά καταπάτηση ιδιωτικού χώρου, (εκτός κι αν ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί στον δήμο για προσωρινή τοποθέτηση).απ`όπου το καλοκαίρι διέρχονται πολλά τουριστικά λεωφορεία που κάνουν τον γύρο της Κέρκυρας. Η κατάσταση αυτή επικρατεί για χρόνια, όμως τα τελευταία δυο χρόνια έχει ενταθεί.ΠΗΓΗ: Στοιχεία από ρεπορτάζ των enimerosi.com & startmedia.gr