ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας: Απόφαση κατά της δημοτικής αρχής και μετάθεση ευθυνών!Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας: Απόφαση κατά της δημοτικής αρχής και μετάθεση ευθυνών!

Το τραγικό αδιέξοδο για τα σκουπίδια και η ογκούμενη δυσαρέσκεια για τους ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και Λευκίμμης έχουν προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ με τις παραιτήσεις μελών της ΝΕ. 

Στη χθεσινή απόφαση των Οργανώσεων της Νότιας Κέρκυρας τονίζεται μεταξύ άλλων: «αποσύρουμε την εμπιστοσύνη και στήριξή μας στη Δημοτική αρχή και τη παράταξη ΝΕΡΙΚΙ, για τη συνεχή διαφοροποίηση της Δημοτικής αρχής από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή  -κατά την άποψή μας- η δημοτική αρχή έχει την κύρια ευθύνη για τη τετράχρονη στασιμότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, την αθέτηση των προγραμματικών της θέσεων και το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα».

Είναι σαφές ότι γίνεται μια προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, να αποδοθούν τα πάντα στη δημοτική αρχή που σαφώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθυνών. Όμως η δημοτική αρχή και ο Κ. Νικολούζος λειτουργούσε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο πρωθυπουρός Α. Τσίπρας στο πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο μιλούσε για τον « εθνικό σχε, διασμό» και τον «οδικό χάρτη», αλλά και για τα ΠΕΣΔΑ, οι Οργανώσεις και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερθεμάτιζαν. Τώρα την ώρα της κρίσης και της λαϊκής οργής αποστασιοποιούνται και επιχειρούν να φορτω΄σουν όλες τις αμαρτίες στον Κ. Νικολούζο που σαφώς έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθυνών.
H ανακοίνωση των οργανώσεων μελών ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας:

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων της Κέρκυρας οι Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας συνεδρίασαν την Κυριακή 11 Μάρτη 2018 και ομόφωνα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Δηλώνουμε πλέον ξεκάθαρα ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη και στήριξή μας στη Δημοτική αρχή και τη παράταξη ΝΕΡΙΚΙ, για τη συνεχή διαφοροποίηση της Δημοτικής αρχής από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή  -κατά την άποψή μας- η δημοτική αρχή έχει την κύρια ευθύνη για τη τετράχρονη στασιμότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, την αθέτηση των προγραμματικών της θέσεων και το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, με  μεθοδευμένους χειρισμούς.

Μένουμε συνεπείς στις σταθερές μας θέσεις, οι οποίες εκφράζονται στην ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και παράλληλα δηλώνουμε την αταλάντευτη συμπόρευσή μας με τη κοινωνία κατά της αδειοδότησης και της λειτουργίας του παράνομου ΧΥΤΑ/Υ Λευκίμμης.

Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε πρόθεση αστυνομικής καταστολής και βίας, και εκ των προτέρων θεωρούμε υπεύθυνους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, που σχεδιάζουν και μεθοδεύουν τη μεταφορά και ταφή σκουπιδιών στη Λευκίμμη, αλλά και όσους θεσμικούς τάσσονται υπέρ του ανοίγματος του ΧΥΤΑ χωρίς να ενοχλούνται από τις απόψεις οτί «και λίγη καταστολή θα χρειαστεί»’.

Δεν αγνοούμε τη διαχρονική κοινωνικοπολιτική αξία του κεντρικού προεκλογικού μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ  προς τις εκλογές του 2012, που γίνεται επίκαιρο σήμερα.

Αποφάσισαν χωρίς εμάς.

Προχωράμε χωρίς αυτούς.