ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επιμένει ο Περιφερειάρχης για τον ΧΥΤΑ ΛευκίμμηςΕπιμένει ο Περιφερειάρχης για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας στην οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων « αποσύρουμε την εμπιστοσύνη και στήριξή μας στη Δημοτική αρχή και τη παράταξη ΝΕΡΙΚΙ, για τη συνεχή διαφοροποίηση της Δημοτικής αρχής από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή  -κατά την άποψή μας- η δημοτική αρχή έχει την κύρια ευθύνη για τη τετράχρονη στασιμότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, την αθέτηση των προγραμματικών της θέσεων και το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα» ακολούθησαν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου στις οποίες κάνει λόγο για λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης «χωρίς παλινωδίες».

 Μάλιστα χλευάζει όλους όσοι αντιδρούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης καταλογίζοντάς τους υποτιμητικά ότι λένε «τα σκουπίδια θα πρέπει να πάνε στο διάστημα», ενώ αγνοεί και αποσιωπά εκθέσεις και μελέτες επιστημονικών και άλλων φορέων για την ακαταλληλότητα του ΧΥΤΑ. Και μάλιστα καλεί τον λαό της Λευκίμμης και της Κέρκυρας να ξεχάσει τις όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις επισημαίνοντας ότι «δεν θα πρέπει να μπαίνουμε στη λογική τι είπε στο παρελθόν για το έργο ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος».

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας, αλλά και της ΝΕ για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Λ. Σκιαδόπουλου από την ert.gr

Κέρκυρα: «Δεματοποιητής – ΧΥΤΥ Νότου χωρίς παλινωδίες»
Ανέφερε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος

Η πιστή υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ που προβλέπει λειτουργία του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι και εναπόθεση των δεματίων στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, είναι ο μόνος τρόπος άρσης του σημερινού αδιεξόδου στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο σταθμό μας ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος. Ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε ότι οι παλινωδίες φορέων που σχετίζονται με την εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ δημιούργησαν σύγχυση η οποία δεν πρέπει να διαιωνίζεται. Ανέφερε ότι οι έρευνες της Περιφέρειας απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν υπόγεια ύδατα που μπορούν να επηρεαστούν από τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότου και αυτό δείχνουν και οι μελέτες του ΙΓΜΕ.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι τα δεδομένα για την Κέρκυρα είναι σήμερα συγκεκριμένα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοια και δεν θα πρέπει να μπαίνουμε στη λογική τι είπε στο παρελθόν για το έργο ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Αυτοί που λένε ότι «τα σκουπίδια θα πρέπει να πάνε στο διάστημα» θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα όπως είπε ενώ σχολίασε και την πρόσφατη κινητοποίηση έξω από την πρώην Νομαρχία λέγοντας ότι η συμμετοχή σε αυτήν «στελεχών του ΠΑΜΕ και μερικών δεκάδων ατόμων από τη Λευκίμμη» αποδεικνύει ότι ο κερκυραϊκός λαός έχει αποδεχθεί την πραγματικότητα.


1 σχόλιο: Leave Your Comments

  1. Νομίζω ότι το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν σε υγιές φυσικό περιβάλλον χωρίς τον φόβο μιας πιθανής σοβαρής επιδημίας από επικίνδυνα σκουπίδια , ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ .Κανείς δεν νομιμοποιείται να τους το στερήσει αυτό,είτε δημόσιος φορέας ,είτε οποιοσδήποτε άλλος. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ,με διαχωρισμό στην πηγή ΤΩΡΑ, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών.Τίποτε άλλο πέρα από αυτό .Ο πολίτης είναι πιο έτοιμος από ποτέ και περιμένει μία επίσημη και στοχευμένη πληροφόρηση μέσω εντύπων που μπορούν να διανεμηθούν, μαζί με τους λογαριασμούς δεη η νερού, για το σύστημα του διαχωρισμού, που θα μειώσει δραματικά τον όγκο των υπολειμμάτων, με ταυτόχρονη λήψη ειδικών κάδων μέσω του Δήμου. Πως λοιπόν μπορούν να γίνουν όλα αυτά; ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Α) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΟΦΡΩΝ ΗΓΕΣΙΑ Β)ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Γ) ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ. Οι αρμόδιες αρχές είναι υποχρεωμένες να επιλύσουν το ζήτημα της συγκεκριμένης αυτής ορθολογικής ολοκληρωμένης διαχείρησης των σκουπιδιών τώρα. Αν δεν μπορούν ,τότε πρέπει να δώσουν χώρο σε ανθρώπους άλλους οι οποίοι θα δεσμευθούν να το φέρουν σε πέρας.Αλλιώς πρέπει να κατηγορηθούν για
    παρατεινόμενη έκθεση σε κίνδυνο των Κερκυραίων πολιτών.Η οποιαδήποτε αποδεδειγμένη επιμόλυνση, πρέπει να βαρύνει από εδώ και στο εξής τους υπεύθυνους διαχειριστικούς φορείς Δήμου,Περιφέρειας,Υγειονομικών αρχών που σιωπούν εκκωφαντικά κ.λ.π. Όλοι οι κοινωνικοί φορείς για την προστασία της δημόσιας υγείας, έχουν έννομο συμφέρον να καταγγείλουν,να μηνύουν,καθώς επίσης να αναζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα.
    Νομίζω λοιπόν ότι για το συνεχιζόμενο πρόβλημα των σκουπιδιών, υπεύθυνες είναι οι Αρχές και όχι οι δυσανασχετισμένοι συμπολίτες Λευκκιμιώτες και Τεμπλονιώτες,όπως παρουσιάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή