ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η ΔΑΣ - ΟΤΑ για τις εκλογές στο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου ΚέρκυραςΗ ΔΑΣ - ΟΤΑ για τις εκλογές στο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Κέρκυρας

«Δώστε δύναμη και ψήφο στη ΔΑΣ - ΟΤΑ στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να γίνει πραγματικό κάστρο ταξικού αγώνα», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις μπροστά στις εκλογές του Σωματείου που θα γίνου την Παρασκευή 30 Μάρτη.

Η ΔΑΣ - ΟΤΑ ασκώντας κριτική στον απολογισμό που παρουσίασε η πλειοψηφία του Σωματείου στην συνέλευση που έγινε στις 21 Μάρτη αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Παρουσίασαν την στήριξή τους στην κυβέρνηση και στη δημοτική αρχή, ως υπεύθυνη στάση! Την 3ετή συνειδητά οργανωμένη απεργοσπασία τους την βάφτισαν …αγώνα !

Τη συμμετοχή τους στην μνημονιακή κρατική “αξιολόγηση” την έκρυψαν στις κωλοτούμπες που έκαναν, όταν έλεγαν “όχι στην αξιολόγηση”! …. Την άρνησή τους για εγγραφή των συμβασιούχων την χρέωσαν προβοκατόρικα στην ΔΑΣ (!) που όμως σε πλήθος σωματείων έχει εγγράψει όλους τους συμβασιούχους εκθέτοντας έτσι τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ! …Αλλά και το “άδειασμα” του αγώνα των συμβασιούχων το παρουσίασαν κι αυτό ως στήριξη! Τους εργαζόμενους της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου που σύρθηκαν στο δικαστήριο αναίτια από τρίτους και τους άφησαν στην τύχη τους να αποδείξουν τελικά την αθωότητά τους με δικά τους έξοδα αντί της Δημοτικής αρχής το υποβάθμισαν, ως “λάθος συνεννόηση”!».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η ΔΑΣ - ΟΤΑ σχετικά με τη στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου, αναφέρεται «στο πειθαρχικό συμβούλιο ως βασιλο-χουντικό κατάλοιπο (…δεν προβλέπεται πουθενά στον 1264/82) που επιμένουν να το διατηρούν συνειδητά στο απαρχαιωμένο καταστατικό του σωματείου μας (άρθρο 24). Έφτασαν μάλιστα να το χρησιμοποιούν ξεδιάντροπα και απειλητικά ως φόβητρο στον εκπρόσωπο της ΔΑΣ στο ΔΣ επειδή τους χαλάμε τα σχέδια! Ενοχλούνται σφόδρα επειδή ως ΔΑΣ αποκαλύπτουμε στους εργαζόμενους τον εργοδοτικό τους ρόλο που είναι ταυτισμένος με την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εν τέλει την θολή αντίληψή τους για την δημοκρατία στο σωματείο και όχι μόνο…» .

Και καταλήγοντας η ΔΑΣ ΟΤΑ, επισημαίνει:

«Στις εκλογές του σωματείου μας στις 30 Μάρτη, μαυρίστε τους!

Γυρίστε την πλάτη στους μηχανισμούς που μέσα κι έξω απ’ το σωματείο στηρίζουν κρυφά και φανερά τις πολιτικές ΕΕ - κυβέρνησης - δημάρχων που τσακίζουν τη ζωή μας.

Δώστε δύναμη και ψήφο στη ΔΑΣ - ΟΤΑ. Για Σωματείο πραγματικό κάστρο του ταξικού αγώνα

Για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα.
Για εγγραφή όλων των συμβασιούχων στο σωματείο.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Για την αναπλήρωση όλων των μισθολογικών απωλειών μας.
Για να μην κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός (Π.Δ.99/28-9-17).
Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι και εργολάβοι απ’ το δήμο.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στα ΣΔΙΤ».