ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πρόεδρος στην Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Σπυρίδων» ο Λευτέρης Καββαδίας


Πρόεδρος στην Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Σπυρίδων» ο Λευτέρης Καββαδίας

Η Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Σπυρίδων» είναι από τους παλαιότερους πολιτιστικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης με έτος ιδρύσεως το 1928. Σκοπός της ΄Ενωσης σύμφωνα με το καταστατικό είναι α) η ενότητα, η αλληλεγγύη και η στενότερη επικοινωνία των Κερκυραίων, Παξινών αλλά και λοιπών επτανησίων που είναι εγκατεστημένοι ή παρεπιδημούν στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα γενικότερα, β) η διατήρηση, διάδοση και προβολή των πολιτιστικών παραδόσεων της Κέρκυρας.Μετά τις αρχαιρεσίες, το Δ.Σ. της Ένωσης διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Καββαδίας Ελευθέριος (Πρόεδρος)

Καφαντάρη Σπυριδούλα (Αντιπ/δρος)

Χειμαριού Ελένη (Γραμματέας)

Αρταβάνης Θεόδωρος (Ταμίας)

Βλάσση Ιωαννέτα (Έφορος)

Διαβάτη-Παραθυρά Αναστασία (Έφορος)

Κάνταρος Σπυρίδων (Μέλος)

Πήλου Αντελα (Μέλος)

Πρας Κων/νος (Μέλος).


Δυο λόγια για τον Λευτέρη Καββαδία

Ο Καββαδίας Λευτέρης (Θεμιστοκλή καράχου), διαμένει μετά της οικογενείας του στη Θεσσαλονίκη από το 1995 μετά από μια παραμονή 18 ετών στις Η.Π.Α. Με σπουδές α) στην εκπαίδευση (Master Degree in Education-Widener Univerity), στα οικονομικά (Bachelor of Econimcs – Temple University), στην Πληροφορική (Bachelor in Computer Science – Temple University), διετέλεσε για πολλά χρόνια ως οικονομικό στέλεχος της Ελεγκτικής Οικονομικής Υπηρεσίας της πολιτείας Πεννσυλβάνιας – Η.Π.Α. και για 15 χρόνια ως διευθυντής του απογευματινού ελληνικού σχολείου της Φιλαδέλφειας – Η.Π.Α. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα διετέλεσε ως διευθυντικό στέλεχος (Δ/ντής Οικονομικών, Δ/ντής Εσόδων και Ανάπτυξης) στο μεγαλύτερος ίσως τουριστικό (και όχι μόνο) συγκρότημα της Ελλάδας, το Πόρτο Καρράς, στη Χαλκιδική.

Ως συνταξιούχος πλέον, επιθυμία του είναι, μέσα από τις γνώσεις του και την εμπειρία του, να βοηθήσει και αυτός στη συνέχεια της Ένωσης που στις εποχές της οικονομικής κρίσης όλοι γνωρίζουμε το πόσο δύσκολο είναι.