ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου για τις καταγγελίες


Ανακοίνωση Εργατικού  Κέντρου για τις καταγγελίες
:

Αναλυτική ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στην πρόσφατη ανακοίνωση- καταγγελία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση

Προπηλακισμοί, απειλές, εκφοβισμοί, εξυβρίσεις, υλικές ζημιές, εξ εφόδου καταλήψεις και λοιπές βίαιες συμπεριφορές αποτελούν εδώ και κάποιο καιρό το αποκλειστικό Πρόγραμμα Συνδικαλιστικής Δράσης της γνωστής παράταξης του ΚΚΕ, της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ σε ολόκληρη της ελληνική Επικράτεια. Με συντονισμένη δράση, οργανωμένες κινήσεις και copy-paste προκατασκευασμένες κατηγορίες (ποτέ, βέβαια, δεν φημίζονταν για τον φρασεολογικό τους πλούτο αφού το ποίημα μαθαίνεται πιο εύκολα όταν είναι απλό κι επαναλαμβανόμενο) έχουν πραγματοποιήσει τραμπούκικες επιθέσεις σε σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες στην Αθήνα, στην Πάτρα, στην Κοζάνη, στην Κατερίνη, στην Καβάλα, στην Χαλκιδική, στον Πύργο, στην Εύβοια, στο Ηράκλειο, φυσικά στην Κέρκυρα και προφανώς έπεται συνέχεια.

Καταφεύγουν στα δικαστήρια για ανύπαρκτα ζητήματα, με τα “επιχειρήματά” τους φυσικά να καταρρίπτονται πάντα μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Περιφρονούν, υπονομεύουν και δυναμιτίζουν δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες σωματείων και δευτεροβάθμιων οργάνων, χρησιμοποιώντας ως σκιάχτρα αδίστακτα στελέχη τους και ψευτοτσαμπουκάδες με “κατ’ αποκοπήν συμβάσεις”. Η στρατηγική τους είναι απολύτως προφανής: Καταστρέφουμε ό,τι δε μπορούμε να ελέγξουμε. Αν, επιπλέον, συνυπολογίσει ένας κοινός νους όλα τα παραπάνω καταγεγραμμένα γεγονότα με την αυστηρά ιεραρχική οργάνωση, τις συντονισμένες και πολυπληθώς επανδρωμένες δράσεις βίας, την “επιχειρηματολογία”, την απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών, τα κραδαινόμενα λάβαρα και τον εκφοβισμό, δε μπορεί παρά να παρατηρήσει τις ανησυχητικές ομοιότητες που παρουσιάζει πια το ΠΑΜΕ με άλλα σκιώδη συλλογικά μορφώματα…

Ας καταλάβουν κι αυτοί, όμως, ότι με αυτές τις πρακτικές δεν υπάρχει περίπτωση να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβάλλουν δια ροπάλου τις μειοψηφικές τους απόψεις και δεν υπάρχει περίπτωση να εμποδίσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται εντός του συνδικαλιστικού κινήματος, εκεί που οι εργαζόμενοι (τούς) δίνουν την απάντησή.

Αναφορικά με τις αστείες καταγγελίες του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, (δεν) μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως οι πρωτεργάτες (Πρόεδρος και Γραμματέας του Σωματείου) των πρόσφατων τραμπουκισμών του “50 εναντίον 2” στο Εργατικό Κέντρο, επικαλούνται δήθεν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις από την πλευρά μας! Ιλαρότητα! Επί της ουσίας και της συμμετοχής τους ή μη στην επερχόμενη Γ/Σ του ΕΚΚ, μας αναγκάζουν να εξηγήσουμε το αυτονόητο αναφέροντας ότι οποιοδήποτε αιρετό όργανο έχει συγκεκριμένη διάρκεια θητείας και όταν αυτή λήξει, χρειάζεται να πραγματοποιηθούν εκλογές. Αυτό είναι πασίγνωστο και ισχύει από το πιο μικρό σωματείο που υπάρχει μέχρι και την κυβέρνηση της χώρας.

Όσον αφορά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, θεωρούμε αδιανόητο να μη δίνει, όπως είναι υποχρεωμένο, στο Εργατικό Κέντρο το Μητρώο Μελών με το οποίο πραγματοποίησε τις εκλογές του. Πρόκειται για ένα σωματείο που παρουσιάζει μεγάλο αριθμό ψηφισάντων και οποιαδήποτε σκιά περί της διαφάνειας των διαδικασιών πρέπει να διαλύεται.

Οι κατηγορίες, τέλος, που μας απευθύνουν περί δήθεν εργοδοτικού συνδικαλισμού, επιστρέφονται εκεί που όλοι οι εμπλεκόμενοι στο συνδικαλισμό γνωρίζουν ότι ανήκουν. Εκεί που οι επίσημοι φορείς του κομματικού συνδικαλισμού έχουν μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κόμματος, το οποίο, όπου κατάφερε να εφαρμόσει τις θέσεις του, τα αποτελέσματα είναι γνωστά και τραγικά για τους εργαζόμενους.

Αυτά και αναμένουμε πλέον με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον να δούμε πού και πότε θα λάβει χώρα η επόμενη παράσταση του θεάτρου του παραλόγου.