ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δάσκαλοι & Νηπιαγωγοί διαμαρτυρήθηκαν με τις βαλίτσες! - ΦΩΤΟΔάσκαλοι & Νηπιαγωγοί διαμαρτυρήθηκαν  με τις βαλίτσες! - ΦΩΤΟ


Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί συνέχισαν τη δράση τους με κεντρικό αίτημα μαζικούς μόνιμους διορισμούς με αγωνιστική και … χιουμοριστική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδεσης Κέρκυρας, χθες, Παρασκευή 9/3. Με τις … βαλίτσες τους προσήλθαν και συνάντησαν τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρ. Άνθη


Η Πρόεδρος Ελένη Μαλαχά και το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Κέρκυρας πρόβαλλαν τα αιτήματα για:

·       Μαζικούς μόνιμους διορισμους για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.
·      Διορισμό, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
·      Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
·      Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
·      Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ


Ειδικότερα η πρόεδρος Ελένη Μαλαχά τόνισε τις σοβαρές δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και, ειδικότερα οι έγκυες γυναίκες.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Χρ. Άνθης εξέφρασε την κατανόησή του για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών δηλώνοντας ότι θα τα μεταφέρει σε υπηρεσιακούς και κυβερνητικούς παράγοντες.


Είναι γνωστό ότι ο ΣΕΠΕ   Κέρκυρας και γενικόρετα η εκπαιδευτική κοινότητα συντονίζουν και συνεχίζουν τον αγώνα τους για μόνιμους μαζικούς διορισμούς  στην εκπαίδευση.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων του ΣΕΠΕ:

1.     Την Παρασκευή  09/03/2018 στις  2.00μμ παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

2.     Την Τρίτη 13/03/2018 στις 5μμ  στην Ανουντσιάτα,  συγκέντρωση και  ενημέρωση σχετικά με αυτό στην κερκυραϊκή κοινωνία.

3.     Την Παρασκευή 16/03/2018  κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας συμπληρωματική στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΔΟΕ, προκειμένου να πάμε στην Αθήνα στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.