ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο για τα απορρίμματα – φωτό - ΒΙΝΤΕΟ
Το πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο για τα απορρίμματα – φωτό - ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την απόρριψη από το Υπουργείο Εσωτερικών της πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου για προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας και το «σχέδιο» της δημοτικής αρχής Κ. Νικολούζου που επιμένει σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη απαράγοντας το τραγικό αδιέξοδο, πραγματοποίησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 9/3 στον χώρο της πρώην Νομαρχίας η Πρωτοβουλία Λαϊκών Φορέων στην οποία συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου, η Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, τα Πολιτιστικά  Αθλητικά Σωματεία και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, ο Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αθήνας, η ΟΚΕΣΑ κα.


Με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων να βρίσκεται σε εκκρεμότητα και τη μοναδική ορατή λύση να προϋποθέτει το άνοιγμα των εγκαταστάσεων της Λευκίμμης το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κερκυραϊκή Άποψη, χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί είναι το γεγονός νωρίς σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα κατέφθασαν κυβερνητικά στελέχη για να συμμετάσχουν στην σύσκεψη που συγκάλεσε το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.


Στην Κέρκυρα επίσης βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Καπετάνιος, συνοδευόμενος κι από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελο Γκόγκογλο και Πέτρο Καραγιώργο.

Ο κ. Καπετάνιος, επισκέφθηκε το μεσημέρι το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, και συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) κατά το μέρος που αφορά το Δήμο Κέρκυρας.


Οι διοργανωτές, με ομιλίες των εκπροσώπων τους, εξαπέλυσαν επίθεση στη δημοτική αρχή αλλά και σε Περιφέρεια και Κυβέρνηση για τις πολιτικές που ασκούν στο θέμα των σκουπιδιών, υπογραμμίζοντας ότι δε θα γίνει δεκτό από κανένα Κερκυραίο να πέσουν σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης και να συνεχιστεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Μετά τη συγκέντρωση ξεκίνησε πορεία προς το Δημαρχείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.


Ας σημειωθεί ότι κοινό χαιρετισμό απεύθυναν η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου, Μάγδα Παπανικολοπούλου και η Πρόεδρος του Αλευχιμον, Μαρία Κοντομάρη υπογράμμιζοντας ότι ο αγώνας είναι κοινός και πως η κάθε περιοχή στηρίζει την άλλη στο να μην πέφτουν σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου ή Λευκίμμης.ΠΗΓΗ: Στοιχεία από ρεπορτάζ corfupress.com, corfupost.gr imerosi.com, BINTEO: kerkirasimera.gr