ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Γιώργος Μπαλατσινός: ο ταλαντούχος Κερκυραίος αρχιμουσικός


Γιώργος Μπαλατσινός: ο ταλαντούχος Κερκυραίος αρχιμουσικός

Ο πολυμαθής Κερκυραίος μαέστρος Γιώργος Μπαλατσινός σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες αρχιμουσικούς. Το ταλέντο και το πάθος του για τη μουσική εντοπίστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν στα μόλις 6 του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα βιολιού.

Υπήρξε μαθητής και μουσικός στην τοπική Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, ενώ στην πορεία επέλεξε να ειδικευτεί ακόμα περισσότερο στο αντικείμενο, ακολουθώντας τις κατάλληλες μουσικές σπουδές στην Ευρώπη.


 Η τεχνική του αρτιότητα και η προσήλωση του στη μουσικ'η που τόσο αγαπούσε, διαδραμάτισαν χαρακτηριστικό ρόλο στην πορεία της καριέρας του. Το 2015 επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες αιτούμενους ως υπότροφος μαθητής του διεθνούς φήμης μαέστρου David Zinman. Ως ένας αεικίνητος και πειθαρχημένος μαέστρος το 2015 η Ευρώπη τον υποδέχεται να διευθύνει την όπερα Don Pasquele του Donizetti , ενώ την ίδια χρονιά διηύθυνε για πρώτη φορά στη χρυσή αίθουσα του Musikverein της Βιέννης την συμφωνική ορχήστρα νέων Arabesque, όπου και απέσπασε θετικότατες κριτικές.

Η τελευταία σύμφωνα με μια συνέντευξή του έχει χαραχθεί στη μνήμη του ως η αξέχαστη εμπειρία της μέχρι τώρα καριέρας του. Οι ερμηνείες του χαρακτηρίζονται από ζωντάνια και χάρη επιμένοντας στην τέλεια αρμονία. Η ακρίβεια και η τρομερή του ικανότητα να διευθύνει επάνω στο πόντιουμ χάρισε στο εκστασιασμένο κοινό του αξιομνημόνευτες παραστάσεις.Η ικανότητα και η δεξιοτεχνία του τον οδήγησαν στη διεύθυνση της Κρατικής ορχήστρας των Αθηνών και συγκεκριμένα στην παράσταση του Ελληνικού Σχεδίου «Μια φορά και έναν καιρό» μεταφέροντας στην ατμόσφαιρα τα παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια. Προσφάτως, στις 20 Οκτωβρίου του 2017 διηύθυνε στην ηλικία των 32 ετών στο Μέγαρο Μουσικής την Κρατική Αθηναϊκή ορχήστρα σε μια παράσταση με άρωμα Ιταλίας.

Η μουσική για τον Μπαλατσινό κάτι σαν έμβιο ον. Μέσω αυτής πορεύεται και εξελίσσεται ακόμα περισσότερο και τον συντροφεύει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Σήμερα ζει στο εξωτερικό, ως ένας διεθνούς πλέον φήμης μαέστρος και αποτελεί ένα μουσικό φαινόμενο που συνεχίζει να ανατέλλει δοξάζοντας όχι μόνο την γενέτειρά του αλλά και όλη την Ελλάδα.


Συντάκτρια: Ελεάννα Βασιλάκη

Πηγή: www.corfuland.gr