ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί


Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί


Ξεκίνησε η διαδικασία με όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, και τον βούρδουλα του αστυνόμου

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όπως είχαμε σημειώσει σε προηγούμενο φύλλο του “Λαϊκού Δρόμου”, που είναι ένα από τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα που έπρεπε να ικανοποιηθούν ώστε να εκταμιευτεί η δόση των πέντε και πλέον δις ευρώ από τους δανειστές.

Η κυβέρνηση, επιδεικνύοντας σιδερένια πυγμή για την επιβολή της διαδικασίας που εξελίσσεται σε εφιάλτη για τη λαϊκή περιουσία, κινητοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις, περιφρουρώντας τα συμβολαιογραφεία που έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δημιουργώντας ένα σιδερόφρακτο κατασταλτικό περιβάλλον, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Εξοφλεί έτσι τα γραμμάτια που έχει υπογράψει προς τους επικυρίαρχους και το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τα κερδοσκοπικά funds, για τη λεηλασία των νοικοκυριών, στα πλαίσια της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης.

Ο προγραμματισμός -σύμφωνα με την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν- προβλέπει 40.000 πλειστηριασμούς κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια, εκ των οποίων οι 13.000 πρέπει να γίνουν μέσα στο τρέχον έτος. Θυμίζουμε εδώ πως από την 1η Μαΐου το δημόσιο (εφορία και ασφαλιστικοί οργανισμοί) ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 17.000 πλειστηριασμούς για τα χρέη που θα ξεκινούν από οφειλές των 500 ευρώ.

Τραπεζικά στελέχη διατύπωναν πρόσφατα, πως κανένα όριο δεν υπάρχει σε ό,τι αφορά την αξία της ακίνητης περιουσίας, γκρεμίζοντας για μια ακόμα φορά τις φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης για δήθεν άτυπη συμφωνία με τους τραπεζίτες πως δεν θα πειραχτούν ακίνητα με αξία έως 300.000 ευρώ.

Ήδη στις λίστες των διενεργούμενων πλειστηριασμών, εμφανίζονται διαμερίσματα πχ 80τμ, και άρα χαμηλής αξίας, καταρρίπτοντας το αφήγημα της κυβέρνησης πως δεν θα πειραχτούν τα σπίτια των φτωχών και την κατασυκοφάντηση κατά των αντιδράσεων και του κινήματος πως δήθεν κινητοποιούνται για να σώσουν «βίλες και παλάτια μπαταξήδων».

Εκτός από διάφορες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στις 21 Φεβρουαρίου μπροστά σε εφορίες και τράπεζες σε διάφορες πόλεις της χώρας, την ίδια μέρα διοργανώθηκε συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα κατά των πλειστηριασμών, που αποτιμάται ωστόσο από την άποψη της μαζικότητας αναντίστοιχη με το βάρος και τη σημασία του ζητήματος.

Η ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση στις 21/2 δίνοντας τον τόνο της αγωνιστικής αντιπαράθεσης και της ανάγκης για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση ενάντια και σε αυτή την πλευρά της αντιλαϊκής λαίλαπας.

Αλλά και μόλις προχθές η αστυνομική βία και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη εκδηλώθηκε σε βάρος των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, που οργανώνονται έξω από συμβολαιογραφεία που έχουν «πιστοποιηθεί» για τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

ΠΗΓΗ: ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ