ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Ερημίτης Πλους συμπαραστέκεται στον Κώστα Μουζακίτη


Ο Ερημίτης Πλους συμπαραστέκεται στον Κώστα Μουζακίτη


Ο Ερημίτης Πλους εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης προς τον Κώστα Μουζακίτη, που θα δικαστεί τη Δευτέρα το πρωί.

Η ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 5 του Μάρτη στις 9 π.μ. στο δικαστικό μέγαρο Κέρκυρας δικάζεται, μετά από 6 χρόνια αναβολών, ο Κώστας Μουζακίτης, τελειόφοιτος φοιτητής του Α.Ε.Π.Θ. (ανήλικος μαθητής Λυκείου τότε) κάτοικος Κασσιόπης.


Ο σύλλογος «ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους…» δομημένος σε κινηματική βάση με δημοκρατικές αρχές και αξίες, οργανικό μέλος της συλλογικής δημοκρατικής συνείδησης της τοπικής μας κοινωνίας, δεν μπορεί να μένει αδιάφορος και να σιωπά μπροστά σε γεγονότα και καταστάσεις που οδηγούν (κατά τη γνώμη του Δ.Σ.) στην κάμψη του δημοκρατικού φρονήματος και της ελεύθερης έκφρασης των νέων της περιοχής.
Ένας άριστος μαθητής στο σχολείο του, ο Κώστας Μουζακίτης, με ήθος, ευγενέστατος, κατά τις μαρτυρίες του συνόλου των καθηγητών και του περίγυρού του, μεγαλωμένος μέσα σε μια αξιοσέβαστη οικογένεια με δημοκρατικές αρχές και προσφορά στην κοινωνία, ένα παιδί που αντιστάθηκε με σθένος στον επιχειρούμενο εκφασισμό του σχολείου του, στα ρατσιστικά φαινόμενα και τις ρητορικές μίσους, νεοναζιστικών και ακροδεξιών στοιχείων που στοχεύουν στην αλλοτρίωση της μαθητιώσας νεολαίας, σύρεται 6 χρόνια στα δικαστήρια από εκπαιδευτικό (!) για ποίο λόγο;

Γιατί, κατά αυτόν, τον αποκάλεσε φασίστα.

Θεωρούμε ότι είναι πρωτοφανές και αδιανόητο για τα ήθη του τόπου μας να διώκεται ποινικά ανήλικος (16χρονος τότε) μαθητής Λυκείου από ιδιώτη εκπαιδευτικό με τόσο επίμονο τρόπο.

Το Δ.Σ. του συλλόγου «ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους…» δεν έχει λόγο στην ουσία της υπόθεσης, είναι δουλειά της δικαιοσύνης, αλλά από το γεγονός και μόνο ότι, ένα παιδί τότε, τελειόφοιτος πανεπιστημίου σήμερα με άριστες επιδόσεις και εξαίρετο χαραχτήρα διώκεται, και με γνώμονα πάντα το τεκμήριο της αθωότητας που διέπει το νομικό πολιτισμό της χώρας μας, ευθυγραμμίζεται με την υπεράσπιση του Κώστα Μουζακίτη, του συμπαραστέκεται και τον συγχαίρει για το υψηλό δημοκρατικό του φρόνημα και τις υψηλές πανεπιστημιακές του επιδόσεις. Κατά τη γνώμη του Δ.Σ. η απόπειρα δίωξης του, είναι ενέργεια άκρως αντιεκπαιδευτικού και αντιπαιδαγωγικού χαραχτήρα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου «Ερημίτη Πλους…» συμπαραστέκεται στην οικογένεια του νέου συμμεριζόμενο τις αγωνίες της και στην κατεύθυνση των ψηφισμάτων συμπαράστασης που έχουν ήδη εκδοθεί προς το πρόσωπό του, όπως του περιφερειακού συμβουλίου (236-23 /19/11/2017) και άλλων φορέων, καλεί με τη σειρά του την τοπική – Κερκυραϊκή κοινωνία και τη νεολαία να απομονώσουν τις ακροδεξιές – νεοναζιστικές ρατσιστικές ξενοφοβικές συμπεριφορές και ρητορικές μίσους και να επαγρυπνά.