ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
To Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη καθώς και τις μηνύσεις που έγιναν προς όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.
Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού πρώτα είχε μηνύσει την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της (τους οποίους απέλυσε και αυτούς) που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράστασή τους. Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να μένει αδιάφορος ιδιαίτερα όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα. Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι μηνύσεις και οι απολύσεις και να δικαιωθεί η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη.
Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Σε χρόνο ρεκόρ κινητοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός για να συλλάβουν τους συνδικαλιστές μέσα στα σπίτια τους!!! Είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, του χτυπήματος από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης. Τους ενοχλεί όταν ένα σωματείο στέκεται δίπλα στο άλλο, όταν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα διεκδικούν πλάι στους εργαζόμενους του ιδιωτικού. Φοβούνται ότι έτσι δε θα περάσει το «διαίρει και βασίλευε» που επιδιώκουν για να μας βρίσκουν διασπασμένους και απομονωμένους.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να παυθεί κάθε κατηγορία εναντίον των συναδέλφων του Δ.Σ. της  Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.