ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές - Συλλογική, ταξικά προσανατολισμένη δράση


ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές - Συλλογική, ταξικά προσανατολισμένη δράση


Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες και ενίσχυσαν το Σωματείο χαιρετίζει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στις φετινές εκλογές ψήφισαν 333 έναντι 241 στις προηγούμενες, αυξάνοντας τη συμμετοχή κατά 38,2%. Παράλληλα αυξήθηκαν οι αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας κατά 2 (από 5 σε 7) και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κατά 1 (από 2 σε 3).

Σε ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει:

«Η ενόχληση των μεγάλων αφεντικών από τη δράση του Σωματείου μας και από την κινητοποίηση και οργάνωση ολοένα και περισσότερων εργαζόμενων σε αυτό, είναι μεγάλη και φανερή πια στον καθένα. Οι κατακτήσεις και οι επιτυχίες που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα εργαζόμενοι, που δρουν μέσα από τις γραμμές του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα εμπόδια που ορθώνουμε στην εκμετάλλευση που υφίστανται οι εργαζόμενοι από τους μονοπωλιακούς ομίλους για να αυγατίζουν τα κέρδη τους, αποτελούν “καρφί στο μάτι” της μεγαλοεργοδοσίας.

Δεν μας ξενίζει λοιπόν το γεγονός ότι η μεγαλοεργοδοσία, τα τσιράκια της στην πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, άλλοι μηχανισμοί προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Χαρακτηριστική είναι και η στάση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, που με απαράδεκτες καθυστερήσεις και ανύπαρκτες νομικές αιτιάσεις θέλησε να αποθαρρύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων. Δεν τα κατάφεραν! Όλοι αυτοί πήραν την απάντηση που τους αρμόζει από τους εκατοντάδες συναδέλφους, που αψηφώντας όλες αυτές τις τρικλοποδιές, συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας, αυξάνοντας μάλιστα τη συμμετοχή κατά 38,2% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, καθώς και τους αντιπροσώπους του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας κατά 2 (από 5 σε 7) και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κατά 1 (από 2 σε 3)».

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει πως «είναι πιο φανερό από ποτέ ότι τα μεγάλα αφεντικά μας θέλουν απομονωμένους, τον καθένα μόνο του, ανοργάνωτο, ώστε να μπορούν να αυξάνουν την εκμετάλλευση όλων μας, να πατάνε πάνω στα αποκαΐδια της ζωής μας για να φέρουν την "ανάπτυξή" τους! Είναι επίσης πιο φανερή από ποτέ η ανάγκη για συλλογική δράση για το σύνολο των δικαιωμάτων μας, για το σύνολο της ζωής μας. Αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τον κάθε εργαζόμενο. Είναι πιο φανερή από ποτέ η ανάγκη για συλλογική, ταξικά προσανατολισμένη δράση σήμερα που φέρνουν το ένα μέτρο πάνω στο άλλο, που αιματοκυλούν λαούς ολόκληρους και μπλέκουν το δικό μας σε επικίνδυνα “παιχνίδια” για να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα. Ό,τι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα οργανωμένης συλλογικής δράσης. Ποτέ δεν μας χαρίστηκε τίποτα! Συνεχίζουμε λοιπόν ακόμα πιο ενισχυμένοι την οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, το άνοιγμα του δρόμου που θα μας οδηγήσει στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, στην οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!».