ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ΕΠΣΚ για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας για την απόφασή του να προσκαλέσει στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών Κέρκυρας και να εντάξει στο πρόγραμμα των απονομών το βουλευτή Κέρκυρας της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» είναι μία εγκληματική ναζιστική οργάνωση! Οι εκπρόσωποί της δεν έχουν καμία θέση στις εκδηλώσεις, αθλητικές, πολιτιστικές, ευρύτερα κοινωνικές, του λαού και της νεολαίας. Με την παρουσία τους φέρνουν σε αυτές τις εγκληματικές αντιλήψεις και το αποκρουστικό πρόσωπο του ρατσισμού!

Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Καλλιεργούν το μίσος απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Όσοι δείχνουν ανοχή στους νοσταλγούς του Χίτλερ και δίνουν βήμα παρουσίας σε εκπρόσωπό της φέρουν βαριές ευθύνες δηλητηρίασης της κοινωνικής συνείδησης με ότι πιο άθλιο γέννησε η σαπίλα του καπιταλισμού! Τέτοιες ευθύνες έχει και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας!

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Εκατοντάδες φορείς (αθλητικοί, πολιτιστικοί, επιστημονικοί, αγροτικοί, επαγγελματικοί, εργατικοί συνδικαλιστικοί, νεολαιίστικοι, γυναικών, κοινωνικοί) σε όλη την Ελλάδα έχουν πάρει αποφάσεις αποκλεισμού αυτού του αντιδραστικού μορφώματος από τις δραστηριότητές τους.
Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα στα σχολεία, στον αθλητισμό, στη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, αθλητές να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού.
Γιατί: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».