ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έλληνες και Τούρκοι … αδελφωμένοι στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Dynamic Manta στο Β. Ιόνιο!- ΦΩΤΟ

Έλληνες και Τούρκοι … αδελφωμένοι στη  ΝΑΤΟϊκή άσκηση Dynamic Manta στο Β. Ιόνιο!- ΦΩΤΟ


Έλληνες και Τούρκοι … αδελφωμένοι υπό την ομπρέλα της λυκκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ .
Με την συμμετοχή του υποβρυχίου «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιείται στις ιταλικές ακτές του Ιονίου Πελάγους η ετήσια ΝΑΤΟϊκή μεσαίας κλίμακας ανθυποβρυχιακή άσκηση “DYNAMIC MANTA 17” που ξεκίνησε την Δευτέρα 5 Μαρτίου.


Σε αυτή συμμετέχουν 5.000 ναύτες και αεροπόροι από 10 χώρες και χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη άσκηση αυτού του είδους από το ΝΑΤΟ. Η πολυεθνική μοίρα ναρκοθηρικών, που αναμένεται να επισκεφτεί την Κέρκυρα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, συμμετέχει σ' αυτήν την άσκηση.

Η παλιά γνωστή ατάκα «Κορίτσια ο στόλος!» γίνεται δραματικά επίκαιρη. Όσο διατηρείται το καθεστώς της εξάρτησης, τόσο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ θα θεωρούν την Ελλάδα και τις χώρες του ΝΑΤΟ φέουδά τους.Στην φετινή άσκηση συμμετέχουν πολεμικά πλοία, υποβρύχια, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ή αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας απο το Βέλγιο, τον Καναδά, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονται το καναδικό υποβρύχιο τύπου Upholder «HMCS Windsor» και το υποβρύχιο πυρηνικής πρόωσης τύπου Virginia «USS John Warner». Η Τουρκία συμμετέχει με το υποβρύχιο «TCG Preveze» και την φρεγάτα τύπου «TCG Ganziantep».