ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι απαντήσεις της διοίκησης του Nοσοκομείου ΚέρκυραςΚέρκυρα: Οι απαντήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου
Για ογκολόγο και εφημερίες

 
Μετά το θόρυβο που έγινε στα ΜΜΕ, για τη λειτουργία του τμήματος χημειοθεραπειών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ο Διοικητής του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθησυχάζει τους ασθενείς ότι το νοσοκομείο δεν θα μείνει χωρίς ογκολόγο ότι και να συμβεί.Συγκεκριμένα στην απάντηση του ο κος Κακαβίτσας αναφέρει:

Έχοντας λάβει γνώση συχνών αναφορών στα ηλεκτρονικό ΜΜΕ, σχετικά με την απασχόληση της ογκολόγου στο ΓΝ Κέρκυρας, η Διοίκηση ενημερώνει ότι ουδέποτε έθεσε η ίδια θέμα αποχώρησης της μοναδικής οικολόγου από τη θέση της. Αντίθετα έχει διαθέσιμα κονδύλια για την απασχόληση επικουρικού ογκολόγου μέχρι το τέλος του έτους, όταν λήγει η παράταση της σύμβασης της συγκεκριμένης ιατρού.

Το κονδύλιο αυτό θα ανανεωθεί και για το 2019 όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο. Επιπλέον έχει σκοπό να προτείνει σε συνεργασία με τα επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου, την προκήρυξη στο άμεσο μέλλον μόνιμης θέσης για ιατρό ογκολόγο στο ΓΝ Κέρκυρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια παρά το υπέρογκο και συνεχώς αυξανόμενο κόστος για τις χημειοθεραπείες, το οποίο το 2017 έφτασε στα 4.100.000 ευρώ, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την πραγματοποίηση τους, καθώς το Νοσοκομείο μας έλαβε έκτακτη επιχορήγηση 1.070.000 ευρώ για το σκοπό αυτό. Θα υπενθυμίσουμε επίσης ότι για την κάλυψη χημειοθεραπειών σε αιματολογικούς ασθενείς το νοσοκομείο εδώ και 1 χρόνο έχει φροντίσει για την κάλυψη με ιατρό και στη θέση του κλινικού αιματολόγου.

Σε περίπτωση πάραυτα που χωρίς τη θέληση του Νοσοκομείο, αναγκαστεί στην πρόωρη λήξη της σύμβασης λόγω της οποιασδήποτε απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα προχωρήσει άμεσα στην αναπλήρωση της θέσης με τον επόμενο ογκολόγο που ήδη βρίσκεται στη λίστα αναμονής για τη θέση αυτή. Δεσμεύεται δε στην πίεση από την πλευρά της, ώστε το διάστημα 20ημερών που απαιτείται για την ανανέωση της θέσης από το Υπουργείο Υγείας να ελαχιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο.

Για τις εφημερίες

Ο Διοικητής του νοσοκομείου απαντά στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών για τις εφημερίες διαβεβαιώνοντας ότι τα κενά υπήρξαν εξαιτίας της αναρωτικής άδειας γιατρού και θα καλυφθούν από τους ειδικευμένους γιατρούς των κλινικών. Αναλυτικά η απάντηση που έδωσε στην εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αναφέρει:

Για την κάλυψη του κενού που έχει προκύψει από αναρρωτική άδεια μιας ιατρού και αποχώρηση ενός δεύτερου ιατρού από το Νοσοκομείο, που είναι ένα προσωρινό πρόβλημα, υπάρχει γνωμοδότηση όλων των επιστημονικών φορέων του Νοσοκομείου.
Η Διοίκηση καλύπτει το κενό σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης 22869/20.3.12 (ΦΕΚ 874 Τεύχος Β΄). Σύμφωνα με αυτήν στο αυτόνομο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) μπορούν να συμμετέχουν, τόσο παθολόγοι, όσο πνευμονολόγοι, όσο και καρδιολόγοι, δυνάμενοι να μετακινηθούν και από κλινικές του Νοσοκομείου. Στις Κλινικές του Νοσοκομείου υπάρχουν ειδικευμένοι Παθολόγοι, Πνευμονολόγοι και Καρδιολόγοι».


ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη