ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Νατοϊκό λιμάνι η Κέρκυρα - NATOϊκά πλοία για ... ξεκούραση!

Νατοϊκό λιμάνι η Κέρκυρα - NATOϊκά πλοία για ... ξεκούραση!

Δε μας έφταναν τα σκουπίδια, μας ήρθαν στο νησί και τα πλοία του ΝΑΤΟ για να μας υπενθυμίζουν ότι και το λιμάνι της Κέρκυρας ανήκει «εις την Δύσιν» και το ΝΑΤΟ.

Στην Κέρκυρα βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου και θα παραμείνουν για 48 ώρες τα σκάφη ΝΑΤΟϊκής μοίρας ναρκοθηρικών σκαφών, με επικεφαλής το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό σκάφος του βρετανικού πολεμικού Ναυτικού HMS Enterprise. Τα υπόλοιπα τρία σκάφη είναι το τουρκικό TCG Akcay, Το ισπανικό SPS Segura και το ιταλικό ITS Alghero, όλα ναρκοθηρικά. Τα πληρώματα των σκαφών θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν μετά το πέρας της άσκησης «Αριάδνη», αν και δεν επιβεβαιώνονται οι … πληροφορίες ότι θα τύχουν υποδοχής με συνθήματα, όπως «κορίτσια ο στόλο» και θα ανοίξουν και τα ανάλογα μαγαζιά κατά τις παλιές συνήθειες.

Οι επικεφαλής των σκαφών που αποτελούν την εν λόγω ΝΑΤΟϊκή μοίρα επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρο Γαλιατσάτο στο γραφείο του, με τον τελευταίο να ξεκλέβει λίγο χρόνο από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία βρισκόταν εν εξελίξει και να τους υποδέχεται έχοντας μαζί τους συνομιλία περίπου μισής ώρας…


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το τουρικό ναρκαλιευτικό δεν ακολούθησε την ΝΑΤΟΊκή μοίρα και δεν ελλιμενίστηκε στην Κέρκυρα όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.