ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

SOS: Κινδυνεύουν Ζωές στο άθλιο οδικό δίκτυο – Βατωνιές – Ζυγός – Κανάλια - Αγ. Γόρδιος: βομβαρισμένο τοπίοSOS:  Κινδυνεύουν Ζωές στο άθλιο οδικό δίκτυο – Βατωνιές – Ζυγός – Κανάλια- Αγ. Γόρδιος: βομβαρισμένο τοπίο

Κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές από την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου από τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη. Τραυματισμοί και υλικές ζημιές στην ημερήσια διάταξη.
 Το www.argyrades.gr αλίευσε χαρακτηριστικά ρεπορτά και φωτό από τα τοπικά σάιτ


Με «δική τους ευθύνη» περνούν οδηγοί & παιδιά απ΄τις Βατωνιές

Το σχολικό λεωφορείο του Αγρού δεν μεταφέρει πλέον τα παιδιά της περιοχής
ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη ζωή τους ρισκάρουν όσοι αναγκάζονται να περνούν από τον δρόμο στις  Βατωνιές της Βόρειας Κέρκυρας. Εδώ και δύο μήνες περίπου, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καθιζήσεις, σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου, ενώ στο γεφύρι έχει υποχωρήσει η στήριξη και είναι ουσιαστικά «κούφιο». Ακόμα και αν έχουν τοποθετηθεί κορδέλες και άλλα ...ευρηματικά, όπως κάδοι απορριμμάτων, για να υποδείξουν τον κίνδυνο διέλευσης, ποτέ δεν ξέρει κανείς, ποιος θα βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ, από το Φλεβάρη ήδη, που σημειώθηκαν οι μεγάλες ρωγμές στην άσφαλτο, τροποποίησε τα δρομολόγιά του, καθώς η κατάσταση του δρόμου, ειδικά για τα βαριά οχήματα είναι απαγορευτική. Μάλιστα για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε, να τροποποιηθούν τα σχολικά δρομολόγια που μεταφέρουν παιδιά του Σχολείου Αγρού. Ωστόσο τα παιδιά από τις Βατωνιές αναγκαστικά πρέπει να μετακινούνται μόνο με ιδιωτικά μέσα, ανεξάρτητα φυσικά από τις δυνατότητες κάθε οικογένειας. Τα δε σχολικά δρομολόγια γίνονται τμηματικά, αναγκάζοντας κάποια παιδιά να ξεκινούν πιο νωρίς και κάποια να γυρνούν πιο αργά. Ερωτηθείς από την Ενημέρωση, ο  διευθυντής της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Άνθης απάντησε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και  μάλιστα έχει ενημερώσει και το αρμόδιο τμήμα Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Από τη μεριά της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει αναγγείλει ότι σύντομα θα ξεκινήσει η εργολαβία του Βορείου Συγκροτήματος, ενώ ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης που βρέθηκε στην Κέρκυρα για την 25η Μαρτίου, φέρεται να συμφώνησε (;) να εγκρίνει έκτακτη χρηματοδότηση για παρεμβάσεις κλίμακας στο οδικό δίκτυο.
Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως, η διέλευση των οχημάτων δεν απαγορεύεται, δηλαδή μπορεί κάποιος να περάσει με δική του ευθύνη. «Χτυπώντας ξύλο», οι κάτοικοι καθημερινά οδηγούν σε ακραίες συνθήκες και μάλιστα με παιδιά στο αυτοκίνητο. Μιλώντας στην Ενημέρωση, ρωτούν εύλογα «γιατί πρέπει να περιμένουμε να συμβεί το κακό;»
ΠΗΓΗ: enimerosi.com

«Χάρτινη» επούλωση λακκούβων στο Ζυγό.


Η γνωστή ρήση «Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν», ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που δημιουργήθηκε σήμερα στην Τοπική κοινότητα Ζυγού όσον αφορά την επούλωση των λακκούβων.

Συγκεκριμένα όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο FACEBOOK, στο προφίλ του κ. Δημήτρη Κούστα σήμερα το πρωί συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας κάλυψαν με ψυχρή άσφαλτο τις λακκούβες, η οποία ωστόσο μετά από λίγη ώρα έφυγε.

Το Corfutvnews σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζυγού Χαριτίνη Κούστα επιβεβαίωσε αυτή την κατάσταση υποστηρίζοντας ότι είχε επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή και σύμφωνα με την ίδια αύριο το πρωί συνεργεία θα αποκαταστήσουν ξανά τις λακκούβες.

ΠΗΓΗ: Corfutvnews


Μπαλώματα και λακκούβες ο δρόμος Καναλίων

Οδός Λιμεντίου ή ο δρόμος επί της Εθνικής Οδού Κέρκυρας – Λευκίμμης που οδηγεί στα Κανάλια. Ένας δρόμος γεμάτος λακκούβες , μπαλώματα και ρωγμές που τείνουν να γίνουν και αυτές λακκούβες.
ΠΗΓΗ: startmedia.gr

Τραγική η κατάσταση στον δρόμο Σιναράδες – Άγιος Γόρδιος.

Συχνό φαινόμενο είναι οι κατολισθήσεις στον κεντρικό δρόμο Σιναράδων – Άγιος Γόρδιος με αποτέλεσμα ο δρόμος πλέον να είναι επικίνδυνος για τα διερχόμενα Ι.Χ. αλλά και για τους πεζούς.

Σημειώνουμε ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί σε μια από τις ποιο γνωστές και όμορφες παραλίες του νησιού που κάθε χρόνο την επισκέπτονται πλήθος τουριστών.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες ζητούν επιτέλους παρεμβάσεις πριν να είναι να αργά για την περιοχή. Σημειώνουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι Δημοτικός.

ΠΗΓΗ: corfutvnews.gr