ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ολοκληρώνεται το … γεφύρι της Άρτας, το 5χ5 των Αργυράδων;Ολοκληρώνεται το … γεφύρι της Άρτας, το 5χ5 των Αργυράδων ;

Από το 2014 που είχαν υποσχεθεί οι τοπικοί μας άρχοντες ότι θα ήταν έτοιμο το γήπεδο 5χ5 των Αργυράδων φαίνεται ότι δρομολογείται η ολοκλήρωσή του για τους επόμενους – ποιος ξέρει πόσους – μήνες. Ο Δήμος Κέρκυρας ανακοίνωσε πως υπεγράφη η σύμβαση έργου για την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα για την αναβάθμιση του Γηπέδου Αργυράδων.
Μάλιστα, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 26.700 ευρώ και η διάρκεια του έργου σε 3 μήνες από σήμερα.
Η ανακοίνωση του Δήμου
Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου “ Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα για την αναβάθμιση του Γηπέδου Αργυράδων Δ.Ε Κορισσίων, από τον Δήμαρχο και τον ανάδοχο εργολάβο Μοσχοβίτη Παναγιώτη, Μηχανικό Δομικών Έργων Ε.Δ.Ε
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 26.700 ευρώ και η διάρκεια του έργου σε 3 μήνες από σήμερα.


Για το αθλητικό κέντρο Αργυράδων
Όσον αφορά, βέβαια, το πάγιο αίτημα των Αργυράδων για κατασκευή γηπέδου που η δημοτική αρχή παλαιότερης περιόδου κατάργησε και ξεσπίτωσε τον ιστορικό Κρόνο, Δήμος και Περιφέρεια «αγρόν ηγόρασαν»

Αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες
Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί. Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, Α.Ο. Χλωμοτιανών,  Α.Ο. Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.
Πριν από 12 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έταξαν «λαγούς με πετραχήλια», στη συνέχεια εξαπάτησαν τους Αργυραδίτες. Στην πραγματικότητα οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις που να ικανοποιούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των κατοίκων για αθλητισμό και ψυχαγωγία.
Το πρόβλημα, αναδείχτηκε και σε συσκέψεις τοπικών φορέων μέσα στο καλοκαίρι. Όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια εξαγγελία ή δέσμευση.
Το ιστορικό της κοροϊδίας
Το 2003 η τότε δημοτική αρχή ισχυριζόταν την αναγκαιότητα κατάργησης του γηπέδου για να κατασκευαστεί το Δημοτικό Σχολείο, λες και δεν υπήρχαν τόσοι χώροι, και υποσχόταν «λαγούς με πετραχήλια»: από κατασκευή Τεχνικού Λυκείου μέχρι κλειστό γυμναστήριο!
Ανεκπλήρωτες έμειναν και οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στην έδρα κάθε Δήμου μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. «Μη βιάζεστε θα σας καλύψω όλους» είπε στους δημάρχους ο τότε υφυπουργός Γ. Φλωρίδης  στις 14 Ιουλίου 2000 σε σύσκεψη στην Ιόνιο Βουλή εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα ¨Ελλάδα 2004».
Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση. Είναι, βέβαια, η περίοδος που υπάρχει ενδιαφέρον από τους φορείς του χωριού, γίνεται Λαϊκή Συνέλευση και συγκροτείται επιτροπή, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος Μ. Καββαδίας (Μάνου) φέρνει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προτείνοντας να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής αρχικά με 150.000 ευρώ.

Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία, λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής, των βουλευτών του νησιού και της πολιτείας. Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Αλλά  οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι, «περί άλλων τυρβάζουν», ενώ οι Βουλευτές μας ασχολούνται με τη … «σωτηρία της πατρίδος». Κανένα ενδιαφέρον – καμιά συζήτηση κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτισμού – Αθλητισμού Γ. Ανδριανού στην Κέρκυρα, όπου συζήτησε με εκπροσώπους φορέων του νησιού για «πολιτιστικές και αθλητικές δομές» στις 24 Ιανουαρίου 2014.

Τέλος, όπως είναι γνωστό εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που θα κρίνουν, εν πολλοίς και την τύχη του γηπέδου.